Paramotor nedir?

Paramotor nedir?
Hava araçları ve taşıtları arasında en hafif olan paramotor, motorlu yamaç paraşütü olarakta tanımlanabilir. Hatay İskenderun'daki patlama ile gündeme gelen paramotorun nerede ve nasıl kullanılıyor?

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İskenderun ilçesinde yaşanan patlamayla ilgili yaptığı açıklamada; "İstihbarat birimlerimizin yapmış olduğu çalışma neticesinde 4 kişilik bir grubun 2 parti halinde 28 Eylül diğeri 10 Ekim tarihinde paramotor diye tabir edilen uçan aletle Münbiç'ten kalkarak Amanoslar'a indiğini tespit ettik" dedi.

Hatay İskenderun'daki patlama ile gündeme gelen paramotorun nerede ve nasıl kullanılıyor? İşte Paramotor nedir?

 Paramotor, teknik olarak içerisinde yakıt deposu, motor ve pervane bulunan iskelet üzerinde barınır. Yamaç paraşütünde kolay yön alma ve daha hızlı hareket kabiliyeti imkanını tanıyan paramotor, sırt çantası gibi giyilmekte, bağlantı noktaları ile kişinin üzerine sabitlenmektedir. İleri seviye paramotorlarda tekerlek de bulunabilmektedir. 

Paramotor üzerinde 80 cc ile 350 cc arasında değişen, iki zamanlı içten yanmalı motor bulunmaktadır. Bu motorlar, yamaç paraşütü verimliliğine, ünite ve pilotun ağırlığına, uçan hava koşullarına bağlı olarak saatte yaklaşık 3,7 litre yakıt tüketmektedirler.

Paramotor ağırlıkları, 18 ila 34 kilogram arasında değişmektedir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.