Paris saldırganı Abdusselam’ın yaralı ele geçirilmesi

Paris saldırganı Abdusselam’ın yaralı ele geçirilmesi
Abdusselam’ın esas hedefinin Stade de France'da saldırı düzenlemek olduğu ortaya çıktı

PARİS (AA) – Belçika’da dün düzenlenen polis operasyonunda ele geçirilen Salih Abdusselam’ın, Paris’te 13 Kasım 2015’te düzenlenen terör saldırılarındaki esas hedefinin Stade de France'da bombalı saldırı eylemi gerçekleştirmek olduğu ortaya çıktı.

BFM televizyon kanalı, soruşturmayı yürüten adli kaynaklara dayanarak verdiği haberde Abdusselam’ın 13 Kasım’daki esas rolünün başkentteki Stade de France’da intihar saldırısı ile bombalı eylem düzenlemek olduğunu duyurdu.

Abdusselam, dün Brüksel’de düzenlenen polis operasyonunda yaralı ele geçirilirken, kendisine yardım ve yataklık yapan dört kişi daha gözaltına alınmıştı.

Paris’te altı noktaya düzenlenen terör saldırılarında 130 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 350 kişi yaralanmıştı.

13 Kasım 2015’te Stade de France'da Cumhurbaşkanı François Hollande’ın da izlediği Fransa ve Almanya milli takımları arasında oynanan dostluk maçı sırasında, teröristlerden biri stadyuma giremeyince üstündeki bombayı dışarıdaki bir fast-food restoranında patlatmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.