Paris'teki Terör Saldırıları

Paris'teki Terör Saldırıları
Charlie Hebdo saldırısında hayatını kaybeden Müslüman polis Ahmed Merabet'in öldürüldüğü yere çiçekler bırakıldı ve mumlar yakıldı

PARİS (AA) - Fransa'da mizah dergisi Charlie Hebdo saldırısında hayatını kaybeden ve saldırının sembolü haline dönüşen Müslüman polis Ahmed Merabet için anma köşesi oluşturuldu.

Richard Lenoir Caddesi'nde, Merabet'in öldürüldüğü yerde hazırlanan köşede vatandaşlar çiçekler bıraktı ve mumlar yaktı. Anma köşesinde, "Charlie sen ölmedin, seni seviyoruz", "Yaşasın Charlie, Yaşasın Cumhuriyet", "Biz Charlie'yiz" yazılı afişler dikkati çekti.

Cezayir asıllı Merabet, başkent Paris'in 11. bölgesindeki polis merkezinde görev yapıyordu. Yaklaşık 8 yıldır polis olan Merabet, Richard-Lenoir Bulvarı'nda saldırganlar tarafından vurularak öldürülmüştü.

Merabet'in ailesinin bugün düzenlediği basın toplantısında kardeşi Philippe, "Müslümanlar ile aşırıcıları birbirine karıştırmayın. Deliliğin rengi ve dini olmaz. Camilere, sinagoglara saldırmayı bırakın. Çünkü gidenler bir daha geri gelmeyecek" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.