Paris'teki Terör Saldırıları

Paris'teki Terör Saldırıları
İspanya'nın başkenti Madrid'deki Müslümanlar, düzenledikleri eylemde Paris'teki saldırıları kınadı

MADRİD (AA) - İspanya'daki Müslümanlar, başkent Madrid'de gerçekleştirdikleri eylemde, "Charlie Hebdo" dergisinin Paris'teki ofisine düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı. 

Madrid'de 11 Mart 2004'te yapılan terör saldırılarının düzenlendiği yerlerden olan Atocha tren istasyonunun önünde toplanan Müslüman derneklerin temsilcileri, "İslam=barış", "Benim adıma değil", "Şiddete hayır", "Ne cihat ne haçlı seferi. Saygı=barış" yazılı pankartlar taşıdı. Eyleme, ülkedeki bazı sivil toplum örgütleri ve islamofobiden rahatsızlık duyan İspanyollar da destek verdi.

AA muhabirine konuşan Ali adlı Fas vatandaşı, İspanya'da ve Avrupa'da yaşayan bir Müslüman olarak Paris'teki terörist saldırıyı kınadığını belirterek "Burada terörizm mağdurlarıyla dayanışma içinde olduğumuzu göstermek istiyoruz. Müslümanlar olarak tüm dünyaya vermek istediğimiz mesaj şu: Barışçıyız ve dini, rengi, siyasi görüşü ne olursa olsun herkesle yaşamak istiyoruz" dedi.

16 yıldır İspanya'da işçi olarak yaşayan Ali, Paris'teki saldırının kısa süreliğine de olsa islamofobiyi artırabileceğinden endişe ettiğini kaydederek "Gerçek İslam'ın Paris'te olanlarla hiçbir ilgisi yok. Avrupalılar, İslam'ın değerlerini çok karıştırıyorlar" diye konuştu.

İkram adlı Müslüman İspanyol vatandaşı kadın da Paris'te olanlardan "çok kötü etkilendiklerini" belirterek "İslam'ın bu fanatiklerle hiçbir ilgisi yoktur. İslam'ın kanla, terörle ilgisi yoktur. Barış, sevgi dinidir" ifadesini kullandı. Dünyanın şu anda sadece Paris'e odaklanmasını eleştiren İkram, "Aslında Paris'te olanlar Yemen, Suriye, Irak, Libya gibi ülkelerde neredeyse her gün yaşanıyor. İnsanlar sadece Paris'i görüyor ama Yemen'de aynı gün 37 kişi öldürülmüştü. Kimse bunu konuşmadı. Bu fanatizm sadece Paris'te yaşanmıyor" dedi. 

İspanya'da nüfusun yüzde 3,6'sına tekabül eden, çoğu Fas kökenli yaklaşık 1,7 milyon Müslüman yaşıyor.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.