Paris'teki terör tehdidi

Paris'teki terör tehdidi
Brüksel'de gözaltına alınan zanlı hakkında "Paris'te terör saldırısı hazırlığı içinde olduğu" iddiasıyla dava açıldı

PARİS (AA) - Belçika'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlı hakkında Paris'te terör saldırısı düzenleyeceği gerekçesiyle dava açıldı.

Brüksel savcılığı, perşembe günü gözaltına alınan 33 yaşındaki Belçika vatandaşı Y. A. ile Paris'te 24 Mart'ta gözaltına alınan Reda Kriket arasında bağlantı olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Belçikalı zanlı, ''Paris'te terör saldırısı hazırlığı içinde olduğu'' gerekçesiyle tutuklu yargılanacak. Belçika'daki savcılık söz konusu soruşturmayı, Paris savcılığı ile ortaklaşa sürdürecek.

Paris'teki savcılık tarafından hafta içinde yapılan açıklamada, Reda Kriket'in Paris banliyösündeki evinde çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildiği bildirilmişti.

Paris'te 13 Kasım 2015'teki saldırılarda 130 kişi, Brüksel'de bir süre önce düzenlenen terör saldırılarında ise 35 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.