Partisi açıkladı: Başak Demirtaş İBB adayı olmayacak

Partisi açıkladı: Başak Demirtaş İBB adayı olmayacak
DEM Parti,Başak Demirtaş İBB adayı olmayacak

DEM Parti, Başak Demirtaş ile yapılan istişareler sonucunda ‘aday olmaması’ görüşüne varıldığını duyurdu. DEM Parti, Başak Demirtaş’ın İstanbul adaylığından çekilmesine ilşkin açıklama yayımladı. Yazılı açıklamada “Yetkili kurullarımız gelinen aşamada tüm seçenekleri masaya yatırarak gelişmeleri değerlendirmiş ve Başak Hanım’la bir araya gelerek tam bir uyum ve koordinasyon halinde ortaklaşarak aday olmaması görüşüne varılmıştır” denildi.

DEM: ADAYLARIMIZ PAYLAŞILACAKTIR

Açıklamada ayrıca İstanbul adayına ilişkin ise “İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday isimlerimiz ise önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır” denildi.

TERÖRİST ELEBAŞINDAN İTTİFAK MESAJI

Öte yandan PKK elebaşı Mustafa Karasu önceki günyaptığı açıklamada DEM'e CHP ile ittifak yapılması talimatını yollamıştı. Terörist Karasu, "Kürt halkı açısından, Türkiye halkıyla, Türkiye demokrasi güçleri ile ittifak içinde olmak, onlarla birlikte hareket etmek çok önemli. Var olan ittifaklara önem vererek bu süreci sürdürmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Tu bu gelişmelerin ardından DEM Parti'nin aday çıkarıp çıkmayacağı ve CHP ile ittifak yapıp yapmayacağı Ankara siyaset gündemşnde ön sıralara yerleşti

NEDİM ŞENER: "MALLAR NE DİYECEK ŞİMDİ?"

Gelişmeyi sosyal medya ehabından yorumlayan gazeteci Nedim Şener, "Başak Demirtaş zaten aday değildi, olmayacağını defalarca söyledim. O sadece PKK/DEM’in CHP’yi korkutmak için pazarlık için masaya sürülmüş birisiydi. Ne yazılı başvurusu ne konuyla ilgili tek açıklaması vardı. Şimdi de adaylıktan çekildiğini açıklamış; yahu zaten aday değildi masada bir kozdu o kadar… Numarayı ancak PKK/DEM işbirlikçileri yer…. Hayır, “Başak Demirtaş AKP’nin adayı, AKP ile anlaştı” diyen mallar ne diyecek şimdi" ifadelerini kullandı.

untitled-1.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.