'Pati temizleme cihazı' ikizlere altın madalya kazandırdı

'Pati temizleme cihazı' ikizlere altın madalya kazandırdı
İstanbul'da yaşayan Yağmur ve Yaprak Sürmeli'nin, evcil kedi ve köpeklerin ayak ve tuvalet temizliği için geliştirdikleri cihaz, ikiz kız kardeşleri uluslararası yarışmada altın madalyanın sahibi yaptı

İstanbul'da yaşayan Yağmur ve Yaprak Sürmeli'nin, ölen köpeklerinin anısına evcil kedi ve köpeklerin ayak ve tuvalet temizliği için geliştirdikleri cihaz, ikiz kız kardeşleri uluslararası yarışmada altın madalyanın sahibi yaptı.

Köpekleri Peggy'nin anısını yaşatmak için "Peggymatic" adını verdikleri cihazla birçok yarışmada derece alan Sürmeli kardeşler, son olarak Türk Patent Enstitüsünce (TPE) götürüldükleri, Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı'nın (WIPO) desteğiyle Güney Kore'nin başkenti Seul'de 16-19 Haziran tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarı'nda altın madalya kazandı.

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden bu yıl mezun olan Yağmur Sürmeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köpekleri "Peggy"i gezdirdikten sonra eve girerken pati temizliğinde problem yaşadıkları için temizliği kolay ve en hijyenik şekilde yapabilen bir cihaz almaya karar verdiklerini söyledi.

Bu işlemi yapabilecek bir ürünün piyasada bulunmadığını belirten Sürmeli, bunun üzerine evde beslenen kedi ve köpeklerin pati temizliğini yapacak bir cihaz üreterek, hem sorunu çözmeye hem de iş hayatına atılmaya karar verdiklerini kaydetti.

"Türkiye adına katılmaya değer görülen 3 icattan biri oldu"
Önce notere gidip cihazın fikir tescilini yaptırdıklarını aktaran Sürmeli, "Prototip hazırlığı yaptığımız sırada köpeğimiz Peggy, geçirdiği bir operasyonun ardından hayatını kaybetti. Bu üzücü durum nedeniyle anısını yaşatmak için cihazın adını Peggymatic olarak tescil ettirdik." dedi.

Sürmeli, "Peggymatic" ile "TÜBİTAK Üniversite Düzeyinde Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması", "Boğaziçi Üniversitesi EnterPrize Girişimcilik Yarışması", İngiliz hükümetince düzenlenen "Great Startup" yarışması gibi ulusal ve uluslararası birçok platformda derece kazandıklarına işaret ederek, "Peggymatic, Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarı'na Türkiye adına katılmaya değer görülen 3 icattan biri oldu. Ürünümüz burada büyük ilgiyle karşılandı ve altın madalyayla ödüllendirildi. Ayrıca fuarın en itibarlı ödüllerinden Kore Patent Ofisi Özel Ödülü ile Makedonya Patent Ofisi Özel Ödülü'nü de almayı başardık." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.