Pazar daralır "Kia" daralmaz

Pazar daralır "Kia" daralmaz
2014'te otomobil satışları 2013'e göre % 15 daralacak. Ancak Kia markaının Türkiye distribütörü Çelik Motor bu yıl yaklaşık 13 bin otomobil satışı ile pazar payını koruyacak

2014 yılının özet bir değerlendirmesini yapan Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak yılın otomotiv sektörü için negatif diye nitelendirebilecek gelişmelerle başladığını anımsatarak şöyle devam etti:
“Binek araçlar için arttırılan ÖTV oranlarının yanı sıra, BDDK yeni devreye aldığı düzenlemeyle binek araçların alımı sırasında kullanılan kredilere bazı kısıtlamalar getirdi. Otomotiv sektörü açısından ortaya çıkan tüm bu olumsuzluklara ek olarak yüksek seyreden döviz kuru seviyesi de 2014 yılının zor geçeceğinin göstergesi oldu. Bu doğrultuda yılın ilk yarısı tamamlandığında toplam pazarda bir önceki yılın aynı dönemine göre %25 oranında daralma görüldü. Yılın ikinci yarısında ise olumlu ekonomik gelişmeler doğrultusunda pazardaki daralma gitgide azaldı. Bu yılın Eylül ayından itibaren ise pazardaki daralma, yerini geçtiğimiz yıldan daha hacimli bir otomotiv sektörü pazarına bıraktı.”

SEÇİME KADAR DURAĞAN OLUR

2014’ün otomotiv pazarında geçtiğimiz yıla göre yaklaşık %15 oranında bir daralma ile sona ereceğini tahmin ettiklerini söyleyen Koçak “Biz ise Kia olarak yaklaşık 13.000 adetlik bir satışla kapatarak daralan pazarda %2’lik binek pazar payımızı koruyor olacağız” dedi. 2015 yılı ile ile ilgili bir değerlendirme de yapan Koçak şunları söyledi:
“Gelecek yıl içinde yapılacak olan genel seçimlerin doğal sonucu olarak seçimlere kadar durağan bir ekonomik dönemin olacağını öngörüyoruz. Seçimlerin sonucunun, sektörün geleceği için daha belirleyici olacağını düşünüyoruz. Seçimlerin getireceği etki dışında 2015 yılındaki gelişmelerin 2014’e paralel olacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla, 2015 için otomotiv sektörü büyüklüğünün yaklaşık olarak 2014 kapanışı ile paralel olacağını öngörüyoruz. Kia olarak önümüzdeki yıl hedefimiz ise, bu sene ile paralel olacağını düşündüğümüz 2015 pazarında %2’lik binek payımızı koruyor olmak.”
Kia’nın 2015 yılı önemli yeniliklerinden biri de ilk çeyrekte satışa sunulması planlanan yeni Sorento madeli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.