Pazarören Anadolu Lisesi'nde "Medyayı Okuma ve Anlama" paneli

Pazarören Anadolu Lisesi'nde "Medyayı Okuma ve Anlama" paneli
KAYSERİ (AA) - Pazarören Anadolu Lisesi'nde "Medyayı okuma ve anlama" konulu panel düzenlendi.Gençlik Haftası dolayısıyla lisenin konferans salonunda düzenlenen...

KAYSERİ (AA) - Pazarören Anadolu Lisesi'nde "Medyayı okuma ve anlama" konulu panel düzenlendi.

Gençlik Haftası dolayısıyla lisenin konferans salonunda düzenlenen panele konuşmacı olarak Anadolu Ajansı (AA) Kayseri Bölge Müdürü Tevfik Işık, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Üstün Tuncer ile İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Selma Kara katıldı.

Burada konuşan AA Bölge Müdürü Işık, medyanın gelişimi, teknolojinin medya üzerindeki etkisi ve medyanın toplum üzerindeki etkisine değindi.

Teknolojinin gelişmesiyle adeta her vatandaşın medya görevi üstlendiğine dikkati çeken Işık, özellikle sosyal medyanın toplum hayatının her alanına girdiğini aktardı.

Sosyal medya sayesinde bilginin hızla tüm dünyaya yayıldığını ifade eden Işık, "Medyanın bilgi vermek, eğlendirmek ve eğitmek gibi işlevleri var. Ancak medya bu işlevleri yerine getirirken çok masum olmayabiliyor. Medya sizin ihtiyacınız olanı vermek yerine kendi isteklerini size dayatabiliyor. Medya kimi zaman üzerine vazife olmayan işlere soyunabiliyor. Bu nedenle medyayı iyi okumak ve anlamak çok önemli." diye konuştu.

ERÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Tuncer ise haberin öğelerine ve medyadaki işleyişe dair bir sunum yaptı.

İHA Muhabiri Kara da medyanın insanlara sunduğu karamsarlık üzerine görüşlerini paylaştı.

Panelin sonunda okul müdürü Muhammed Güler, konuşmacılara teşekkür etti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.