“Pembe Pedallar” farkındalık için yollarda

“Pembe Pedallar” farkındalık için yollarda
EDİRNE (AA) - Kadın kanserlerine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Viyana’dan yola çıkan bisiklet sporcuları Ankara’dan yola çıkan bisikletlilerle...

EDİRNE (AA) - Kadın kanserlerine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Viyana’dan yola çıkan bisiklet sporcuları Ankara’dan yola çıkan bisikletlilerle İstanbul’da buluşacak.

Sağlık Bakanlığından alınan bilgiye göre, kadın kanserlerine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla "Ride 4 Women" kapsamında profesyonel bisikletçiler, her yıl Avrupa ülkelerinde pedal çeviriyor.

Etkinlik bu yıl Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı ve Avrupa Jinekoloji Onkoloji Derneğinin işbirliğiyle düzenleniyor.

Viyana’dan yola çıkan "Pembe Pedallar" Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistan’ı geçerek İpsala Sınır Kapısı'ndan 13 Mayıs Cuma günü Türkiye’ye giriş yapacak. Bisikletliler, Çorlu üzerinden İstanbul’a ulaşacak.

Yarın Ankara’dan yola çıkacak bir başka bisikletli grup ise Avrupa ülkelerinde pedal basarak Türkiye'ye gelecek bisiklet sporcularıyla İstanbul’da buluşacak.

İstanbul’da buluşan sporcular, 15 Mayıs Pazar günü pembe renkte aydınlatılacak Boğaziçi Köprüsü'nden geçerek bu yılki etkinliği tamamlayacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.