Perinçek: Darbeyi kimle yapacaklar?

Perinçek: Darbeyi kimle yapacaklar?
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: “Türkiye'de bir darbe tehlikesi yok. Çünkü darbe silahlı güçle olur. 15 Temmuz’da ezildiler. Darbeyi kimle yapacaklar? ABD devamlı bunu kaşımaktadır, bu tarz söylemleri dolaştırmaktadır.” dedi. 

 

     

       Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Haber Türk canlı yayınına konuk oldu. Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını yanıtlayan Doğu Perinçek, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in “anayasa gayrı meşrudur” sözü ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “seçim dışı yollarla iktidar değişikliği” mesajını değerlendirdi. 

 

      “15 TEMMUZ'DA EZİLDİ”

      Perinçek, FETÖ Gladyosunun temizlenmesinin sonucu olarak silahla darbe yapacak bir gücün kalmadığını vurguladı:  “Türkiye'de hiçbir darbe tehlikesi gözükmüyor ama Amerika devamlı bunu kaşımaktadır, bu tarz söylemleri dolaştırmaktadır. Darbe silahlı güçle olur. FETÖ 15 Temmuz gecesi ezildi. ABD'nin ordumuzun, yargımızın içine yerleştirdiği Gladyo bastırıldı. Darbeyi kimle yapacaklar?

      “Sayın Kılıçdaroğlu da 2017 referandumundan sonra birkaç kez bu kavramı kullandı, ‘anayasa gayrimeşrudur’ şeklinde söylemlerde bulundu. Türkiye'de bu tür ifadeler, kaos çağrısı yapan söylemler hiçbir partimize yakışmaz.

      HER YOLLA HÜKÜMETİ YIKMAK ANLAMI

      “Anayasa için ‘gayrimeşru’ ifadesini kullanırsanız hükümetin, Cumhurbaşkanı’nın her yoldan yıkılması meşru olur. Bu anayasaya dayanan bütün iktidar kurumlarının her türlü yoldan indirilebileceğini söylemektir, silah kullanmaya davettir. ‘Ben bu hükümeti beğenmiyorum, hükümetin icraatlarını beğenmiyorum’ diyebilirsiniz, bunu demek muhalefetin ve her yurttaşın hakkı. Ama ‘gayrimeşrunun’ tek bir anlamı var. Biraz siyasetle ilgilenen herkes bunu bilir. Yoruma kapalıdır.

     “Tehlikeli, bilinçsiz, sonunun nereye varacağıyla ilgili muhakeme yapmadan ileri sürülen sözlerdir. O zaman CHP milletvekillerinin koltukları da, belediye seçimleri de gayrimeşrudur. Canan Kaftancıoğlu veya Özgür Özel ‘gayrimeşru’ dedi diye Türkiye'de devlet yıkılmaz. Ancak bunlar ana muhalefetin ciddiyetsiz, sorumsuz olduğunu, belki de bu kavramları bilmediğini gösterir. Biliyor olarak söylüyorlarsa daha vahim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.