Pervin Buldan'ın Akşener hakkındaki ağır sözleri karşısında İYİ Parti sessiz!

Pervin Buldan'ın Akşener hakkındaki ağır sözleri karşısında İYİ Parti sessiz!
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "durduğu çizgi, demokratlığı, yönetim anlayışı" itibarıyla cumhurbaşkanlığı için uygun olmadığı şeklindeki sözleri gündemdeki yerini koruyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin istemesine rağmen 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını duyurmuştu. HDP'nin Eş Başkanı Pervin Buldan'dan Armağan Çağlayan'ın 196Sekiz adlı YouTube kanalında 'zor ama yine de sor' programına konuk olan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın Meral Akşener'in çizgisi, duruşu ve kadınlığı ile Cumhurbaşkanlığına uygun olmadığını söylediği sözler gündemdeki yerini koruyor.

Pervin Buldan'ın açıklamaları, "HDP'den Akşener'e veto" şeklinde değerlendirmelere neden olurken bazı değerlendirmeler de, "Akşener'in Cumhurbaşkanı olmayacağım, Başbakan olacağım sözlerinin sebebi belli oldu" şeklinde oldu.

ÇİZGİSİNİ DE, DEMOKRATLIĞINI DA, KADINLIĞINI DA BEĞENMEDİ!

Akşener'in cumhurbaşkanı adaylığını desteklemediklerini ifade eden HDP'li Buldan, "Durduğu çizginin ve yönetim anlayışının cumhurbaşkanlığına uygun olmadığını düşünüyorum." diye konuştu.

pervin-buldan-meral-aksener.jpg

"DAHA DEMOKRAT, DAHA BİR KADIN OLMASI GEREKİYOR"

İttifak ortağını sert sözlerle hedef alan Pervin Buldan, "Akşener'in adaylığına çok sıcak bakmıyorum. Daha demokrat, daha bağımsız daha özgürlükçü ve gerçekten daha bir kadın olması gerekiyor. Ben Akşener'in siyasetine karışacak bir insan değilim, ancak durduğu çizginin ve yönetim anlayışının cumhurbaşkanlığına uygun olmadığını düşünüyorum." diye konuştu.

İYİ PARTİ SESSİZ!

Öte yandan genel başkanlarının kadınlığına varacak kadar haddi aşan sözler söyleyen Pervin Buldan'a, İYİ Parti cephesinden cevap ve tepki gelmemesi dikkatlerden kaçmadı.

ALPAY ÖZALAN: SEBEBİ BUYMUŞ

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Pervin Buldan'ın Meral Akşener hakkındaki sözleriyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"HDP'li Pervin Buldan, itiraf ediyor. Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adaylığından neden çekildiği belli oldu. Meral Akşener, HDP'ye yaranmak için "Selahattin Demirtaş'la kahvaltı yaparım." demişti, "Pervin Buldan'la da yaparım." deseydi belki sıcak bakardı!

HDP'li Pervin Buldan, ortağı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adaylığına izin vermediğini itiraf etti. Meral Akşener'in "Başbakan olacağım." demesinin sebebi buymuş. CHP ve HDP'ye çıtı çıkmıyor, olmayan bir makama aday oluyor. Bulduğunuz çözüm çok ama çok acınası!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.