Petrol ve gaz şirketleri iflas riskiyle karşı karşıya

Petrol ve gaz şirketleri iflas riskiyle karşı karşıya
2016 yılında dünya genelinde 175 petrol ve gaz şirketinin iflas riski altında olduğu belirtildi- ABD'de 16 ay içinde toplam 60 gaz firması iflasını istedi

NEW YORK (AA) - 2016 yılı içinde dünya genelinde petrol ve gaz şirketlerinin yaklaşık üçte birinin iflas baskısı altında bulunduğu bildirildi.

1845'te Londra'da kurulan ve merkezi New York'ta olan ABD'li danışmanlık firması Deloitte'in dünya genelinde 500 firma arasında yaptığı araştırma sonucunda, 175 petrol arama ve üretim firmasının iflas riski altında olduğu ortaya çıktı.

160 firmanın düşük bir baskı altında olmasına rağmen, 2016 içinde aynı seviyede endişe verici noktaya gelebileceği kaydedilen araştırmada, 175 firmanın, petrol fiyatlarının düşük olması ve 150 milyar dolarlık borç yüzünden "yüksek riskli" hale geldiği bildirildi.

Deloitte'in konuyla ilgili açıklamasında, petrol arama ve üretim firmalarının bugünkü iflasları ve mali durumları, Büyük Buhran dönemindeki enerji firmalarının içinde bulunduğu döneme benzetilirken, durumun daha da kötü hale gelebileceği belirtildi.

- ABD'de 60 gaz firması iflas etti -

2014'ten 2015 sonuna kadar 35 petrol arama ve üretim firmasının 18 milyar dolarlık borcundan dolayı "iflas koruması" başvurusunda bulunduğu ABD'de 16 ay içinde toplam 60 gaz firmasının iflasını istediği belirtiliyor.

Bu arada petrol fiyatları 29 doların altına kadar düşerken, ABD'li bazı petrol firmaları üretimini düşürmüştü.

ABD'de petrol sanayi dışında fosil yakıt sanayi de büyük bir kriz içerisinde bulunuyor. Bunlar arasında kömür sanayi ilk sırada yer alırken, bu sanayinin en büyük problemini ucuz gaz fiyatlarıyla rekabet oluşturuyor.

ABD Enerji Bilgi İdaresinden (EIA) geçen ay yapılan açıklamada, Kasım 2015'te ABD'nin aylık kömür kullanımının son 35 yılın en düşük seviyesine düştüğü bildirilmişti. EIA, ABD'de enerji kaynağı olarak doğal gazın, Nisan 2015'ten beri önde olduğunu duyurmuştu.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.