Peynir zammı kapıda kaldı

Peynir zammı kapıda kaldı
Siirt’te kilogram fiyatı 250 TL’den satılan peynir, zamlara direnerek değişmedi.

Peynirin temel gıda maddelerinden biri olduğunu belirten Siirt esnafından Hasan Akgül, piyasada diğer ürünlere gelen zamlar gibi peynirde bir tutar artışının olmadığını dile getirdi. Akgül; "Geçen sene bu zamanlarda peyniri satmak için peynir arıyorduk ama bulamıyorduk. Her aldığımız vakit 10 lira veya 20 lira daha üstüne koyup tekrardan yerini doldurabiliyorduk. Şimdi ise peynirin rakamı durgundur, peynir fiyatı durmuş’’ dedi.

PEYNİRİN KİLOSU 250 LİRA TOPTAN FİYATI 220 İLE 230 ARASINDA DEĞİŞMEKTE

Geçen sene fazla yağışlı geçmesinin ardından peynirin bol olmasını sağladığını ifade eden Akgül, "Peynirin bol olması da yağışlardan ötürü olan bir durumdur. Bolluk ve bereketti geçen sene, Allah’a şükürler olsun. İnşallah bu yılda bolluk bereket olur. İnsanlarımız peynir yesin faydalansın Allah'ın bizlere olan leziz nimetlerinden bir tanesi. Diğer ürünlere nazaran gerçekten peynir fiyatı yerinde duruyor. Enflasyon kesinlikle peyniri etkilemedi. Peynir rakamları şu anda 250 liradır. Toptan fiyatı ise 220 ile 230 arasındadır’’ diye konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.