PFDK, Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye Ceza Yağdırdı

PFDK, Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye Ceza Yağdırdı
PFDK, Beşiktaş'a 1 maç seyircisiz oynama, Tosic'e 4 maç, Fenerbahçeli Robin van Persie'ye 3 maç ve Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş'e 1 maç men ile Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü Albayrak'a ise 4 ay 15 gün hak mahrumiyeti cezası verdi

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Ziraat Türkiye Kupasında yapılan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylarla ilgili kararını açıkladı.

TFF'den yapılan açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yapılan maçta, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle PFDK'nın siyah-beyazlı takıma 1 maç seyircisiz oynama cezası verdiği bildirildi. PFDK'nin iki ayrı nedenden dolayı Beşiktaş'a toplam 30 bin lira para cezası kestiği bildirildi.

Disiplin Kurulu, karşılaşmada kırmızı kart gören Beşiktaşlı futbolcu Tosic'e farklı nedenlerden dolayı toplam 4 maç men ve 71 bin lira para cezası uyguladığı aktarıldı.

Açıklamada, PFDK'nın Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e ise rakip takım sporcusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 maç soyunma odasına ve yedek kulübesi̇ne gi̇ri̇ş yasağı ile 13 bin lira para cezası verdiği belirtildi.

Kurulun, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü Metin Albayrak'a derbinin hakemlerine yönelik, soyunma odası koridorlarında hakareti ve saldırıya teşebbüsü nedeniyle 4 ay 15 gün hak mahrumi̇yeti̇ ve 150 bin lira para cezası verdiği vurgulandı.

Van Persie'ye 3 maç ceza

PFDK, Fenerbahçe Kulübüne para, sarı-lacivertli takımın Hollandalı golcüsü Robin van Persie'ye ise 3 maç men cezası verdi.

Açıklamada, Disiplin Kurulunun, Van Persie'ye rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi̇ müsabakadan men ve 19 bin 500 lira para cezası kestiği ifade edildi.

Kurulun, Fenerbahçe Kulübüne de üç farklı ihlalden dolayı toplamda 52 bin 500 lira para cezası kestiği bildirildi.

Kasımpaşa 3-0 hükmen yenik sayılacak

Kurul, ayrıca, Kasımpaşa'nın Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında 2-0 yenildiği Adanaspor mücadelesinde 3-0 hükmen yenik sayılmasına karar verdi.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.