PFDK'dan Konyaspor'a ceza

PFDK'dan Konyaspor'a ceza
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Konyaspor'a para cezası verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Spor Toto Süper Lig'den 6 kulübe çeşitli cezalar verdi. Fraport TAV Antalyaspor'a 56 bin, MKE Ankaragücü'ne 70 bin, Adana Demirspor'a 56 bin, Bitexen Giresunspor'a 56 bin ve Beşiktaş'a 182 bin lira para cezası verildi.

HangiKredi Ümraniyesporlu futbolcu Tomislav Glumac 2 müsabakadan men cezası alırken, saha olaylarına karıştığı tespit edilen MKE Ankaragücü ve Bitexen Giresunspor'un taraftarlarının birer, Beşiktaş taraftarlarının ise 2 deplasman maçına girişlerini engellediği ifade edildi.

KONYASPOR'A MERDİVENDEN 2. KEZ CEZA

PFDK açıklamasında şöyle denildi:

"Arabam.com Konyaspor Kulübünün, 08.10.2022 tarihinde oynanan Fraport Tav Antalyaspor-Arabam.com Konyaspor Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 56.000 TL Para cezası ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Arabam.com Konyaspor Kulübünün, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 2. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 87.500 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir."

PFDK, Ümraniyespor maçında da merdivenlerin boş bırakılmaması gerekçesiyle Konyaspor'a 50 bin TL para cezası vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.