PİDEYE ZAM YOK

PİDEYE ZAM YOK
Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça ramazan öncesi başta ekmek olmak üzere unlu mamuller konusunda yapılan çalışmaları ve uygulamaları gazetemize açıkladı.

Başkan Honça, “Bu yıl ramazan pidesine zam yapılmayacak. Geçen yıl uyguladığımız fiyatlar geçerli olacak” dedi.

Emine Şeyma Yıldız

“1 LİRAYA PİDE”

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan pide 7’den 70’e her kesimin vazgeçilmezi arasında, bu öyle bir tutku ki ramazan aylarında iftara saatler kala pide kuyruğuna girmek ise pek çok insanımız için adeta bir gelenek. Her yıl tartışma konusu olan pidelere zam gelip gelmeyeceği konusuna açıklık getiren Fırıncılar Odası Vedat Honça, “Bu yıl pide fiyatlarına zam yapılmayacak. Geçen yıl uygulanan fiyatlar geçerli olacak. Ekmek satan fırınlarda 250 gram 80 kuruş, çiftli olanı 1 lira 60 kuruş olacak. Pideci fırınlarda 160 gram pişmiş ramazan pidesi 1 lira, 240 gram pişmiş ramazan pidesi 1 lira 50 kuruş olacak. Ekmek 80 kuruş ama rekabetten dolayı bu sene de fırıncı esnafımızın pideyi 80 kuruşa satacağını tahmin ediyoruz.” dedi.

“RAMAZAN’DA YÜZDE 60 DÜŞÜŞ OLUYOR”

Ramazan ayında ekmek satışlarının yüzde 60 düştüğünü belirten Honça, “Ramazan’ın sıcak yaz günlerine denk gelmesinden dolayı iftarda ekmek ve pide tercih edilmiyor. Ekmek satışları bir anda yüzde 60 gibi bir oranda düşüyor. İnsanlar soğuk içeceklerle ve meyvelerle karınlarını doyuruyorlar. Ekmek ya da pide yemeye pek ihtiyaç duymuyorlar. Bu da yemek tercihlerinden kaynaklanıyor. Ancak sahurda pideyi tercih ediyorlar. Ramazan ayı geçen yıllarda olduğu gibi yine en sıcak günlere denk geleceği için aynı durumun söz konusu olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.