Pınar Karşıyaka çeyrek final peşinde

Pınar Karşıyaka çeyrek final peşinde
ULEB Avrupa Kupası son 16 turu ilk maçında Galatasaray Odeabank'ı 3 sayı farkla mağlup eden Pınar Karşıyaka, rakibiyle yarın İstanbul'da karşılaşacak

İZMİR (AA) - Basketbolda ULEB Avrupa Kupası son 16 turu ilk maçında Galatasaray Odeabank'ı 3 sayı farkla 67-64 mağlup eden Pınar Karşıyaka, rakibiyle yarın İstanbul'da karşılaşacak.

Sezona THY Avrupa Ligi'nde başlayan ancak Top 16 turuna kalamayan Pınar Karşıyaka, yoluna devam ettiği ULEB Avrupa Kupası'nda geçen sezon olduğu gibi çeyrek finale yükselmek için yarın Galatasaray Odeabank karşısına çıkacak.

İzmir'deki ilk maçta rakibini 67-64'lük skorla geçen Pınar Karşıyaka, yarın saat 20.00'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Galatasaray Odeabank'a konuk olacak.

Bu eşleşmeyi geçecek ekibin çeyrek finaldeki rakibi de yarın oynanacak Bayern Münih-Alba Berlin maçını galip bitirecek takım olacak. Bu eşleşmenin ilk maçı 82-82 eşitlikle geçilmişti.

Pınar Karşıyaka'da Juan Palacios'un dışında Kerem Gönlüm, Lazeric Jones ve Josh Carter'ın da sakatlıkları bulunuyor.


- Avrupa'da 151. karşılaşma

Avrupa kupalarında 151. maçına çıkacak Pınar Karşıyaka'nın 150 maçta 72 galibiyet, 77 mağlubiyet ve 1 beraberliği bulunuyor. Bu müsabakalarda 11 bin 811 sayı atan yeşil-kırmızılı ekip, potasında 11 bin 709 sayı gördü.

Avrupa'da toplamda 39. kez birbirlerine rakip olan Türk temsilcilerinin daha önce elemeli turlardaki eşleşmelerinde Anadolu Efes, Fenerbahçe, Galatasaray, Tuborg ve Türk Telekom birer kez rakiplerine üstünlük kurarak turu geçmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.