Pişince köpürüyorsa sakın yemeyin! Gerçek kestane nasıl anlaşılır?
111
Kış ayları gelince yanmaya başlayan sobaların vazgeçilmezi kestane B1, B2 ve C vitaminleri içerir. Lif, mineral, vitamin ve antioksidan madde deposu olan kestane besleyici özelliği bakımından sürekli tüketilir.
211
Bazı satıcılar piyasada daha ucuza satılan Çin kestanesine karşı düşük kaliteli olduğu gerekçesiyle rağbet gösterilmemesi konusunda vatandaşı uyarıyor.
311
Çin kestanesi, adeta zehir saçıyor. Ekipler birçok ilde harekete geçerek kilolarca sahte kestane ele geçiriyor.
411
'PİŞİNCE KABUĞUNDAN AYRILMAZ VE BEYAZ BEYAZ KÖPÜRÜR'
Pazar tezgahlarında satılan çin kestaneleriyle ilgili açıklamalarda bulunan satıcılar "Piyasada Çin kestaneleri de satılıyor. Bunların arasındaki farkı ayırt etmek zor. Bu kestaneleri ancak pişirince anlayabilirsiniz.
511
Tadı yok gibidir, pişince kabuğundan ayrılmaz ve beyaz beyaz köpürdüğü de olur. İnsanlar farkı bilemiyor.
611
Çin kestaneleri ise çok daha ucuza satılıyor. Ucuz diye Çin kestanesini satın alanlar genellikle pişman oluyor.
711
Ben bunların kestane olduğundan da emin değilim. İnsanları kandırıyorlar. Çin malı ürünleri yerli malı gibi satıyorlar. Onlar piştiği zaman köpürüyor, şekeri bir tarafa çıkıyor" diyerek uyarıda bulundular.
811
'HANGİSİ YERLİ HANGİSİ ÇİN KESTANESİ AYIRT ETMEK ZOR'
Yerli kestanenin ayırt etmenin zor olduğunun altını çizen uzmanlar ancak pişirirken köpürdüğünde anlaşıldığına dikkat çekiyor.
911
Bir diğer ayırt edici özelliklerden biri Çin kestanlerinin mazot gibi kokmasıdır.
1011
Kestaneleri pişirdiğinizde hem köpürüyor hem de mazot gibi kokuyorsa uzmanlar kestanlerinin yenmemesi gerektiğine konusunda uyarıda bulunuyor.
1111
Pişince kabuğundan ayrılmayan ve tadı kötü olan kestanede çin kestanesi özelliklerine işaret ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.