Piyasada tekel oluşturmak isteyen firmalara Rekabet Kurumu'ndan soruşturma!

Piyasada tekel oluşturmak isteyen firmalara Rekabet Kurumu'ndan soruşturma!
 Muhabir
Rekabet Kurumu, Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos, Çerezza gibi cips markaları ve Rocco marka şekerleriyle bilinen Frito Lay Gıda San. ve Tic. AŞ hakkında rekabet soruşturması açıldığını belirtti.

Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos, gibi cips markaları ile bilinen Frito Lay Gıda San. ve Tic. AŞ hakkında rekabet soruşturması açıldı.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan açıklamada: "Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin perakende satış noktalarında rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal edip etmediği iddialarına yönelik yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı." ifadelerine yer verildi

Rekabet Kurumundan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Frito Lay Gıda San. ve Tic. AŞ’nin perakende satış noktalarında rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettiği iddiasına yönelik olarak yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı."

11.png

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.