Piyasalarda dikkatler "tahvil" hareketlerinde

Piyasalarda dikkatler "tahvil" hareketlerinde
Uluslararası piyasalarda dikkatler güçlü yükselişle gösteren tahvil faizlerine çevrildi

Gelişen piyasa para birimleri güçleniyor. Asya enerji hisseleri,petrol fiyatlarındaki çıkışla birlikte yükselirken, ABD endeks vadeli kontratları yukarı yönde harekt etti ve tahviller 433 milyar dolara mal olan satış dalgasını durdurdu.

Malezya para birimi ringgit dolar karşısında, Tokyo saati ile 13:01'de yüzde 0.3 yukarıda seyrediyordu ve dolar Asya para birimlerinin çoğu karşısında zayıfladı. MSCI Asya Pasifik Endeksi'ndeki petrol şirketlerini içeren gösterge, ABD'de yavaşlayan üretim ile birlikte varil başına 61 doların üzerine çıkan petrol fiyatlarının desteği ile yüzde 1.1 sıçradı. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.3 yükseldi ve 10 yıl vadeli ABD tahvilleri ve Japonya tahvilleri fazla değişmedi.

Çin'de sanayi üretimi Nisan ayında yüzde 5.9 ile beklentilerin hafif altında arttı. Bloomberg anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanı ise yüzde 6 artacağı yönündeydi. Sanayi üretimini, hükümetin teşvikleri artırması ile birlikte, son altı yılın en yavaş büyümesinin ardından hızlanması bekleniyordu.

ABD ve Almanya'nın gösterge tahvil faizleri, petrol fiyatlarındaki yükseliş, Euro Bölgesi'ndeenflasyonun arttığına ilişkin işaretler ve Fed'in herhangi bir toplantıda fazileri yükseltebileceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesinin sert bir satış dalgası getirmesinin ardından, 2015 yılının en yüksek seviyelerine yaklaştı. 

Sydney'de AMP Capital Investors Ltd. dinamik varlık tahsisi müdürü Nader Naeimi, "Piyasanın dikkatleri şimdilerde tahviller üzerinde," dedi ve "Tahvil faizleri ne zaman yükselse, piyasa çok daha yükselebileceği endişsei ile tedirgin oluyor. Bu durumun hisse senedi değerlemeleri, büyüme ve karlar  üzerinde olumsuz etkisi olacak" şeklinde görüş bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.