PJ Harvey, Zorlu PSM'de konser verecek

PJ Harvey, Zorlu PSM'de konser verecek
İSTANBUL (AA) - İngiliz müzisyen, besteci, şair ve söz yazarı PJ Harvey, 8 Haziran'da İstanbul'da konser verecek. Konuya ilişkin açıklamaya göre, geçen...

İSTANBUL (AA) - İngiliz müzisyen, besteci, şair ve söz yazarı PJ Harvey, 8 Haziran'da İstanbul'da konser verecek.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, geçen yıl 9. stüdyo albümünü Londra'daki Somerset House'da, bir sanat enstalasyonunun parçası olarak halka açık şekilde kaydeden Harvey, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde hayranlarıyla buluşacak.

PJ Harvey, kısa süre önce yayınlanan yeni albümünün turnesi kapsamında, 8 Haziran'da İstanbul'da olacak.

- İki "Mercury Prize" sahibi ilk ve tek müzisyen

İngiliz müzisyen ve prodüktör John Parish'in ortaklığında, 1988'de Automatic Dlamini projesiyle profesyonel müzik kariyerine başlayan ünlü müzisyen, 1992'de "Dry" isimli albümünü yayımladı.

Electronica, gospel, folk, rock, caz, blues gibi pek çok farklı müzik türüne uygun, birbirinden başarılı eserler üreten Harvey, 2001'de Mercury Prize'ı kazanan ilk kadın müzisyen oldu.

2011'de yayınlanan "Let England Shake" ile Mercury Prize'ı ikinci kez kazanarak, bu başarıyı elde eden ilk ve tek müzisyen olan PJ Harvey, müzik dünyasında "kalıpları yıkan kadın" olarak gösterildi.

Harvey, Kosova, Afganistan ve Washington'da yaşadıklarını "The Hollow Of The Hand" isimli şiir kitabında topladı.

"The Hope Six Demolition Project" isimli 9. albümünü 15 Nisan'da müzikseverlerle buluşturan sanatçı, İstanbul'dan önce Primavera Sound Festivali'nde sahne alacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.