PKK, Nusaybin'de Belediye Aracıyla Hendek Kazdı

PKK, Nusaybin'de Belediye Aracıyla Hendek Kazdı
PKK'nın şehirdeki asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Harekâtı, Mardin'in Nusaybin ilçesinde belediye aracıyla hendek kazdı.

PKK'nın şehirdeki asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Harekâtı (YDG) Cizre ve Silopi'den sonra şimdi de Mardin'in Nusaybin ilçesinde hendek kazdı. Hendeğin belediye kepçesi ile kazılmış olması ise dikkat çekti. Örgüt Mardin'in Nusaybin ilçesi Kışla Mahallesi, Bostancı sokak üzeri Hacılar (Kanika) mezarlığı girişindeki bir ikamet önünde yaklaşık 50 cm derinliğinde 1 metre genişliğinde 3 metre uzunluğunda çukur ile Bostancı Sokak ile Işık Önder Caddesi yol ayırımında 1 metre derinliğinde 1,5 metre genişliğinde 7-8 metre uzunluğunda çukurlar kazdı.

Olayın duyulması üzerine bölgeye hareket eden güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çatışma çıktı. Göstericiler polise Molotof ve taş ve havai fişek atarken polis ise göstericilere gaz bombası ile müdahale etti. Çıkan olaylarda 1 kişi tutuklandı. Olayların ardından polis kazılan hendekleri tekrar kapatıldı.

VALİLİK: NUSAYBİN İLÇESİNDE HENDEKLER KAZILDI

Konu ile ilgili açıklama yapan Mardin Valiliği; Nusaybin İlçesi, Kışla Mahallesi, Bostancı Sokak üzeri Hacılar (Kanika) Mezarlığı yanında araçların geçişlerinin engellenmesi amacıyla çukurlar (Hendek) kazıldığının bilgisi alınması üzerine olay yerine zırhı araçlarla ekiplerin sevk edildiğini belirtti.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bölgede yapılan araştırmalar neticesinde; Hacılar (Kanika) Mezarlığı yanında Bostancı Sokak üzerinde yaklaşık (25-30) kişilik eylemci grubun toplandığı, grubun sokak üzerinde lastik yaktıkları ve burada bekledikleri, grup içerisinde bazı şahısların eşkâllerinin tanınmaması amacıyla yüzlerini bez parçaları ile kapattığı, terör örgütü üyesi ve destekleyicisi olduklarını belli edecek şekilde sloganlar attıkları görülmesi üzerine; eylemci gruba dağılmaları yönünde sesli ikazlar yapılmış, ikazlara riayet etmeyerek emniyet görevlilerimize ve araçlarına yönelik taşlı ve havai fişekli saldırıda bulunmaları üzerine usulüne uygun, ölçülü ve orantılı bir şekilde gazlı müdahale neticesinde grubun Hacılar (Kanika) Mezarlığı istikametine dağılması sağlanmıştır."

"7-8 METRE UZUNLUĞUNDA ÇUKUR"

Eylemin dağılması üzerine yapılan araştırmada ilçe mahallerinde bir çok hendek kazıldığı tespit edildiğini belirtilen açıklamada şunlar ifade edildi: "Eylemci grubun dağıtılmasından sonra yapılan araştırmalar neticesinde iş makinası ile kazıldığı değerlendirilen İlçemiz Kışla Mahallesi, Bostancı Sokak üzeri Hacılar (Kanika) Mezarlığı girişindeki bir ikamet önünde yaklaşık 50 cm derinliğinde 1 metre genişliğinde 3 metre uzunluğunda çukurun bulunduğu, yine Bostancı Sokak üzerindeki bir ikamet önünde yaklaşık 50 cm derinliğinde 1 metre genişliğinde 3 metre uzunluğunda çukurun bulunduğu, Bostancı Sokak ile Işık Önder Caddesi kesişiminde 1 metre derinliğinde 1,5 metre genişliğinde 7-8 metre uzunluğunda çukurun bulunduğu tespit edilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.