PKK tarafından 3 muhabirin kaçırılması

PKK tarafından 3 muhabirin kaçırılması
TGC Yönetim Kurulu:-"Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yapan gazetecilerin özellikle çatışma bölgelerinde PKK tarafından hedef seçilmesini, can güvenliklerinin tehlikeye atılmasını ve çalışma özgürlüklerinin engellenmesini kınıyoruz

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin Mardin'in Nusaybin ilçesinde haber takibi yaptıkları sırada PKK'lılar tarafından kaçırılmasını kınadı.

TGC'den yapılan açıklamada, Mardin'in Nusaybin ilçesinde haber takibi için görevlendirilen AA muhabiri Rauf Maltaş, foto muhabiri Onur Çoban ve kameraman Kenan Yeşilyurt'un Yenişehir Mahallesi’nde kaçırıldığı, ilçede çekim yaptıkları gerekçesiyle fotoğraf makineleri ve kameralarına PKK tarafından el konulan gazetecilerin 48 saat sonra serbest bırakıldığı aktarıldı.

"Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yapan gazetecilerin özellikle çatışma bölgelerinde PKK tarafından hedef seçilmesini, can güvenliklerinin tehlikeye atılmasını ve çalışma özgürlüklerinin engellenmesini kınıyoruz" ifadelerine yer verilen açıklamada, gazetecilerin kamuoyunun şeffaf bir biçimde oluşmasını sağlayarak, halkın haber alma hakkına aracılık ettiği ve barıştan yana taraf olduğu belirtildi.

Açıklamada, Maltaş, Çoban ve Yeşilyurt ile AA yönetimi ve çalışanlarına "geçmiş olsun" temenisinde bulunularak, "Olayın sorumlularının en kısa sürede bulunmasını bekliyoruz" denildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.