PKK'lı teröristin "YPG" itirafı

PKK'lı teröristin "YPG" itirafı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan bölücü terör örgütü mensubu, 4 yıl kırsalda kaldıktan sonra YPG içerisinde de görev aldığını belirtti

ANKARA (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teslim olan PKK'lı terörist, 4 yıl kırsalda kaldıktan sonra terör örgütü YPG içerisinde de görev aldığını söyledi.

Yüksekova'da bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşılarından Cemil Bayık'ın en güvendiği isimlerden sözde "Güngör Mahallesi sorumlusu"nun da arasında bulunduğu 7 teröristin teslim olmasının ardından dün bir terörist daha güvenlik güçlerine teslim oldu.

Bölgedeki güvenlik kaynakları tarafından paylaşılan görüntülerde, teröristin itiraflarına yer verildi. Teröristin sözleri, terör örgütü PKK ile PYD/YPG arasındaki bağlantıyı bir kez daha gözler önüne serdi.

Örgüte 2010 yılında katıldığını ifade eden terörist, 4 yıl kırsalda görev yaptıktan sonra 1 yıl da YPG içerisinde görev aldığını belirtti. Kobani başta olmak üzere değişik bölgelerde kaldıktan sonra Yüksekova'ya geldiğini anlatan terörist, örgüt yöneticilerinin, kendilerine halkın ihtiyaç duyduğunu belirttiklerini söyledi.

Terörist, itiraflarında, örgütün kendisini Yüksekova'ya, "Gidin halk sizi bekliyor. Halk, savunacak askerleri arıyor" dediğini anlattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.