HDP'nin vekillerin PKK'lı terörist üzerinden algı operasyonu tutmadı!

HDP'nin vekillerin PKK'lı terörist üzerinden algı operasyonu tutmadı!
HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu ile Sait Dede, Van’da PKK’lı olduğu belirlenen teröristin gözaltına alındığı anları paylaşıp provoke etmeye kalktı.

PKK/KCK/YPG'nin siyasi uzantısı HDP'nin Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Van'ın Başkale ilçesinde PKK'lı olduğu belirlenen zanlının gözaltına alınma görüntülerini paylaşarak olayı farklı göstermeye ve algı yapmaya kalktı. Algı operasyonuna HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede de katıldı.

Van'ın Başkale ilçesi Esenyamaç Mahallesi Onikidere mezrasında PKK'lı olduğu belirlenen bir şahsın gözaltına alınırken bölgede bulunan köylüler zanlıyı askerlerin elinden almaya kalkıp, taşkınlık çıkarınca ortalığı yatıştırmak ve düzeni sağlamak adına Mehmetçik havaya ateş açtı.

0x0-son-dakika-hdpli-omer-faruk-gergerlioglundan-algi-operasyonu-pkkli-teroriste-kalkan-oldu-1655801549292.jpg

PKK'LI TERÖRİSTİ SAVUNDU

Bu olayın görüntülerini paylaşan HDP'li vekil Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türk askerini karalama ve bölgede bulunan halkla ile askerler arasında sorun çıkarma sinsiliğiyle olayı çok farklı göstermeye çalıştı. Askerlerin zorbalık yaptığını dile getiren Gergerlioğlu, atılan taşları, askerlerin üzerine yürüyen kalabalığı görmezden gelerek gözaltına alınan bir PKK'lı teröristin de adeta savunuculuğunu üstlendi.

0x0-son-dakika-hdpli-omer-faruk-gergerlioglundan-algi-operasyonu-pkkli-teroriste-kalkan-oldu-1655801552813.jpg

VALİLİK: PKK/KCK ÜYESİ VE ÇOK SAYIDA SUÇ KAYDI VAR

Van Valiliğinden olayla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Olay, 20 Haziran 2022 günü 'kasten adam öldürme, PKK/KCK terör örgütü mensubu olma, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve iş-çalışma hürriyetini ihlal suçu' olmak üzere toplam 5 ayrı suçtan hakkında yakalama emri bulunan şüpheli şahsın yakalanması maksadıyla icra edilen operasyon esnasında meydana gelmiştir.

JANDARMAYA TAŞ ATILDI

M.E.A.’nın gözaltına alınması sırasında yakınları tarafından jandarma araçlarına taş atılması üzerine, jandarma personeli havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmış, şüpheli gözaltına alınarak emniyetli şekilde adli makamlara sevki yapılmıştır. Şüpheli M.E.A. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır.

GAZETECİ NEDİM ŞENER: GERGERLİOĞLU BİRİNİ SAVUNUYORSA YA PKK’LIDIR YA DA FETÖ’CÜ

Gergerlioğlu'na tepki gösteren Gazeteci Nedim Şener, "HDP’li Gergerlioğlu birini savunuyorsa ya PKK’lıdır ya da FETÖ’cü. Sözde hak savunucusu Gergerlioğlu hiç bir zaman vatan evladını savunmamıştır zaten" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.