Polis kiracı oldu dolandırıcıyı yakaladı

Polis kiracı oldu dolandırıcıyı yakaladı
Adana'da, ev kiralamak bahanesiyle 6 kişiden 30 bin lira para dolandıran kişiyi polis, ev kiralama bahanesiyle yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre Salih A. (36) başkasına ait olan boş durumdaki evlerin kendisine ait olduğunu söyleyerek emlakçıya telefon numarasını verip, evleri kiralamak isteyen vatandaşları dolandırmaya başladı. Bu yöntemle 6 kişiden yaklaşık 30 bin lira para alan Salih A. aynı işe devam etti. Ancak Salih A.'ya evi kiralamak için para veren vatandaşlar bir türlü evi kiralamayınca dolandırıldıklarını anlayarak polise başvurdu. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri bunun üzerine harekete geçti. Polis yaptığı araştırmada Salih A. isimli şahsın başkalarının evini kendi evi gibi gösterip vatandaşlardan kapora alarak dolandırdığını belirledi.

 

POLİS KİRACI OLDU, DOLANDIRICIYI BURNUNDAN TANIDI

Polis zanlının bir emlakçıdan çıkarken güvenlik kamerası görüntüsünü buldu. Burada dolandırıcının burnunun büyük olduğunu belirledi. Daha sonrada dolandırıcıyı kiracı gibi arayarak "Biz kiralık ev arıyoruz nasıl görüşebiliriz" diyerek dolandırıcı ile randevulaştı. Polis verilen adrese gittiğinde dolandırıcıyı burnundan tanıyarak yanına gidip, "Ev kiralamak için görüşmüştük siz misiniz" diye sordu. Salih A. "Evet benim" deyince şahsı araca bindirip kiralanacak eve doğru hareket etti. Polis arabada Salih A.'ya "Fikrimizi değiştirdik, bizde satılık bir ev var onu satalım" deyince Salih A. bir süre bekleyip, "Tamam evi görelim" dedi. Bunun üzerine polis güzergahı değiştirip şahsı emniyetteki nezarethaneye götürüp, "İşte satılık daire" dedi. Salih A. daha sonra sorguya alındı. Zanlı sorgusunda işsiz olduğu için dolandırıcılık yaptığını söyledi. Zanlının dolandırıcılıktan 1.5 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu, Mersin Cezaevi'nde dolandırıcılık suçundan yatarken kaçtığı, 8 suç kaydı olduğu öğrenildi.

Sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilen zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.