Polise yumruk atan HDP Milletvekili Saliha Aydemir'e tepkiler çığ gibi

Polise yumruk atan HDP Milletvekili Saliha Aydemir'e tepkiler çığ gibi
Teröristbaşı Abdullah Öcalan için yürümek isteyenleri engelleyen polise yumruk atan HDP Milletvekili Saliha Aydemir'e tepkiler çığ gibi

Teröristbaşı Abdullah Öcalan için yürümek isteyenleri engelleyen polise yumruk atan HDP Milletvekili Saliha Aydemir'e tepkiler dinmiyor.

HDP Milletvekili Saliha Aydemir, kendisinin de içinde bulunduğu teröristbaşı Abdullah Öcalan için yürümek isteyen grubu engelleyen polise yumruk attı.

BAKAN SOYLU DUYURDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa ve İstanbul'un Kadıköy ilçesinde yapılmak istenen izinsiz yürüyüşlere müsaade etmediklerini belirtti.

s-9af4a2a8354debdd36a2171c48e1d6a11174b8ec.webp

Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, terörist cenazesine de terörist başı için yürümek isteyene de müsaade etmeyeceklerini bildirdi.

"Bugün, terörist başı, bebek katiliyle ilgili yürüyüş için Bursa Gemlik'e; içinde PKK'nın emir eri sözde milletvekilleri dahil birçok yerden gitmek isteyenlere hiçbir yerde elbette müsaade etmedik." ifadesini kullanan Soylu, Kadıköy'den gitmek isteyip direnenlerin gözaltına alındığını kaydetti.

saliha-aydemir-hdpli.jpg

SOYLU: TERÖRİST BOZUNTUSU

Soylu, paylaşımında, "Polisimize yumruk atan terörist bozuntusunun ismi, HDP Milletvekili Saliha Aydemir. Gerekli suç duyurusu yapılıyor. Kılıçdaroğlu, müsebbibi sensin." ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÇOK SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, (HDP’li vekilin polisi yumruklaması) "Dünkü alçaklığın faillerine bedelini yargı önünde ödeteceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, yürüyüşe ve HDP'li vekile sert tepki gösterdi.

"VATAN TOPRAKLARINA GÖZÜNÜ DİKENLERİ EZE EZE ÜLKEMİZİ GÜÇLENDİRDİK"

Erdoğan, Türkiye'nin Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından ortaya çıkan pastadan en az payı almasına yol açan kirli senaryolarla boğuştuklarını belirterek, "Sureti haktan gözüküp her seferinde milletimizin ağır bedeller ödemesine yol açan kifayetsizleri tasfiye ede ede şu andaki konuma geldik. Kendi refah ve güvenlikleri haricinde hiçbir şeyi umursamayanların dayatmalarını aşarak ülkemizi büyüttük. Vatan topraklarına gözünü dikenleri eze eze ülkemizi güçlendirdik. Cudi'de ezdik, Gabar'da ezdik, Tendürek'te ezdik, Bestler Deresi'nde ezdik. İnlerine girdik ve gire gire yolumuza devam ediyoruz. Emperyalistlerin tetikçiliğini yapan bölücü terör örgütüne tarihinin en ağır darbelerini indirdik. Suriye'de gerçekleştirdiğimiz operasyonlarla ülkemizi terör koridoruyla kuşatma girişimlerini boşa çıkardık. 'Sınırımızın ötesinde ne işimiz var?' diyenlere de en güzel cevabı 'Evet, sınırımızın ötesinde bizi rahatsız eden kim olursa olsun oralara da girmeye, gitmeye varız' dedik." dedi.

Irak'ta devam eden Pençe-Kilit Harekatı'yla da teröristlerin inlerini başlarına geçirdiklerini dile getiren Erdoğan, bu kutlu mücadelede toprağa düşen kahramanlara ve şehitlere Allah'tan rahmet diledi, ailelerine ve millete sabrı cemil niyaz etti.

"KALLEŞLİKTİR, NAMUSSUZLUKTUR, KANI BOZUKLUKTUR"

Erdoğan, döktükleri her damla kanın hesabını teröristlerden misliyle sorduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Terörün siyasi uzantılarıyla da hukuk ve demokrasi içinde mücadelemizi sürdürüyoruz. Dört vatan evladının ateşinin yüreğimizi yaktığı bir günde bölücü örgütün uzantılarının İstanbul Kadıköy'de ortalığı birbirine katmaları, polisimize saldırmaları, terörist başını öven sloganlar atmaları, provokasyondan öte kalleşliktir, namussuzluktur, kanı bozukluktur. Ben inanıyorum ki milletvekilliği dokunulmazlığı hiç kimseye teröristi övme, güvenlik güçlerine hakaret etme hakkı tanımaz. Dünkü alçaklığın faillerine bunun bedelini yargı önünde muhakkak ödeteceğiz. Kim ne derse desin, hangi çirkefliği yaparsa yapsın Türkiye terörün her türlüsüyle mücadelesini eninde sonunda zafere ulaştıracaktır. Bugün ülkemiz, bölgesindeki ve dünyadaki her gelişime kendi penceresinden bakıyor, kendi menfaatlerine ve hedeflerine göre eğer tavır geliştirebiliyorsa her alanda verdiği işte bu mücadele sayesindedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.