Polisler Ali Yerlikaya’nın imzasını taklit edip suç işlemişler

Polisler Ali Yerlikaya’nın imzasını taklit edip suç işlemişler
İçişleri Bakanı olarak önemli işlere imza atan Ali Yerlikaya'nın, imzasının taklit edilmesi emniyette alarma sebep oldu.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, cezaevinde kaldığı dönemde tanıdığı suçluların çoğunun emniyet içinde kaynakları olduğunu belirterek “Bazı polisler o suçları işlemelerinde yardımcı oluyordu” iddiasında bulundu.

“İMZASINI TAKLİT ETMİŞLER”

Bir yargı mensubu ile konuşmasında iddialarının doğrulandığını aktaran Pehlivan, “Meğer İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde bazı polisler hakkında özel soruşturma yürütülüyormuş. Zira, 28 kişiye 1500 dolar karşılığında usulsüz bir şekilde silah ruhsatı vermişler. Dahası, bunu da dönemin İstanbul valisi şimdilerin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın imzasını taklit ederek yapmışlar” diye yazdı.

Polis memurları hakkındaki bu suçlamanın ruhsat yenileme dönemi geldiğinde ortaya çıktığını kaydeden Pehlivan, “Geldiğimiz noktaya bakar mısınız: Bugünün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın imzasını taklit ederek suç işleyen polisler olduğundan bahsediyoruz. O polislerin de belki de suç işlemeleri için başkalarının silahlanmasını sağladığını konuşuyoruz” ifadelerini kullandı.

NOT: Haberde geçen iddialar yazarın iddiaları olup pusulahaber.com.tr'nin haberin içeriği ile ilgili bir dahli yoktur.

Kaynak:Cumhuriyet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.