Polonya, Almanya'ya sürpriz yaptı!

Polonya, Almanya'ya sürpriz yaptı!
Almanya, gruptaki ikinci maçında Polonya'ya konuk olduğu maçta sahadan 2-0'lık yenilgiyle ayrıldı.

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda Almanya, Polonya'ya 2-0'lık skorla boyun eğerek büyük bir şok yaşadı.

Bu sonuçla Polonya, Almanya'yı tarihinde ilk kez bir resmi maçta mağlup etme başarısını gösterirken, Almanya ise 7 yıl aradan sonra ilk kez bir Avrupa Şampiyonası Eleme maçını kaybetti.

Karşılaşmanın ilk yarım saatlik diliminde oyunun temposu düşük olsa da Panzerler ilk yarının son bölümlerinde Hummels, Müller ve Schürrle ile gole yaklaştı ancak bu pozisyonlardan sonuç alamadı ve ilk 45 dakika golsüz eşitlikle geçildi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf ise Polonya oldu. 51. dakikada soldan hareketlenen Piszczek'in ortasında kale önünde kafa vuruşunu yapan Arkadiusz Milik topu ağlara gönderdi: 1-0.

Golden sonra Almanya tekrar oyunu kontrol ederek son bölümlere doğru baskısını arttırmaya çalışsa da golü bulan taraf Polonya oldu.

88. dakikada ani gelişen Polonya atağında Lewandowski'nin pasıyla ceza sahasına sokulan Sebastian Mila, sol ayağıyla yaptığı şık vuruşla 90 dakikanın sonucunu belirledi: 2-0.

Bu sonucun ardından Polonya 6 puanla grupta liderlik koltuğuna yerleşirken, Almanya ise 3 puanda kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.