Polonya Dışişleri Bakanı Waszczykowski:

Polonya Dışişleri Bakanı Waszczykowski:
''Tüm kanıtlara göre Rusların faaliyeti varoluşsal bir tehdit çünkü bu ülkelerin yok edilmesine elverişli''

BRATİSLAVA (AA) - Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszczykowski, ''Tüm kanıtlara göre Rusların faaliyeti varoluşsal bir tehdit çünkü bu ülkelerin yok edilmesine elverişli.'' dedi.

Slovakya'nın başkenti Bratislava'da düzenlenen Globsecen Dış ve Güvenlik Politikası Forumu'na katılan Waszczykowski, Rusya'nın, Avrupa için DAEŞ'in daha büyük tehdit olduğunu savunarak, ''Tüm kanıtlara göre Rusların faaliyeti varoluşsal bir tehdit çünkü bu ülkelerin yok edilmesine elverişli.'' ifadelerini kullandı.

DAEŞ'in da ciddi bir tehlike olduğunu kaydeden Waszczykowski, ''Ama bu Avrupa için varoluşsal bir tehdit değil.'' değerlendirmesinde bulundu.

NATO'nun temmuz ayında Varşova'da düzenlenecek zirvesinde diğer üye ülkelerin askeri güçleri ile ittifakın doğu kanadının güçlendirmesi kararı almasını umduklarını belirten Waszczykowski, ''Bizim beklentimiz, varlık. Bu, doğu kanadının korunmasına yönelik zorunluluğun simgesi olabilir. Adımları tartışabiliriz.'' şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.