Poroşenko, Rusya'yı "tehdit" sayan kararname imzaladı

Poroşenko, Rusya'yı "tehdit" sayan kararname imzaladı
Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'nun imzaladığı kararnamede, "Rusya’nın saldırgan faaliyetlerinin Ukrayna için tehdit olduğu” kaydedildi

KİEV (AA) - Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya’yı, Ukrayna ve bölgeye “tehdit” olarak tanımlayan bir kararname imzaladı.

Devlet Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Poroşenko'nun imzaladığı Ukrayna savunma ve güvenlik sektörlerinin gelişimi hakkındaki kararname, güvenlik ve savunma alanlarında devletin mevcut yetenek ve kaynaklarının rasyonel kullanmasını ve devletin tehditlere yeterli ve esnek tepki göstermesini sağlama amacı taşıyor.

Kararnamede, "Rusya’nın saldırgan faaliyetlerinin, sadece siyasi, sosyal ve ekonomik anlamda değil, askeri güç kullanması ve ülkenin topraklarına el koyması yönünden de Ukrayna için tehdit olduğu" belirtildi.

Ayrıca kararname ile işgal edilen Kırım topraklarında, Baltık, Hazar ve Karadeniz bölgelerinde de bu tehdidin güncel olduğu bildirildi.

Kararnamede, “Rusya’nın ve diğer devletlerin istihbarat ve yıkıcı sabotaj faaliyetleri, farklı gruplar arasında etnik ve dini ayrılık çıkarılması, nefret, farklılık oluşturma, bölücülük, terörizm, Lugansk ve Donetsk bölgelerinde yarı devlet olmayı amaçlayan kışkırtıcı faaliyetler Ukrayna için tehdittir” ifadeleri kullanıldı.

Bunun yanında, kararnamede, "Ukrayna devlet sınırı yakınlarında ve Ukrayna’nın doğusunda Rusya’nın askeri birliklerini arttırması, Kırım yarımadasına taktik nükleer silahların yerleştirilmesi, aşırıcı suç işleyen yabancı askeri birliklerin Ukrayna toprakları üzerindeki artan faaliyetleri de Ukrayna ve bölgeye yönelik tehditler" arasında gösterildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.