Potada Banvit sınavı

Potada Banvit sınavı
Yeşil-beyazlılar ligdeki çıkışını sürdürmek için bugün deplasmanda Banvit karşısına çıkıyor. Rakibinin sıkıntılı dönemini değerlendirmek isteyen temsilcimiz, galibiyet için sahaya çıkacak

Seda Erciş

Türkiye Basketbol Erkekler Birinci Ligi’nde 23. hafta heyecanı yaşanırken temsilcimiz Torku Konyaspor, bugün deplasmanda Banvit’e konuk oluyor. Geçtiğimiz hafta alınan onuncu galibiyet ile ligde kalmayı büyük ölçüde garantileyen Dev Kartallar, bu zorlu maçı kazanıp üst sıraları zorlamayı hedefleyecek. Yeşil-beyazlılar, geçtiğimiz günlerde Avrupa maçından dönen ve ligde de istediği sonuçları alamayan Banvit’in durumunu kendi avantajına çevirmek istiyor. Ligin ilk devresinde taraftarlarını da desteği ile zorlu rakibini yenen temsilcimiz, aynı başarıyı bu kez deplasmanda gerçekleştirmek istiyor. Hafta başından bu yana yoğun bir antrenman programı gerçekleştiren temsilcimiz, hedeflerinin de yükselmesi ile daha çok çalışmaya gayret gösteriyor. Başantrenör Aziz Bekir yönetiminde hazırlıklarının büyük bir kısmını tamamlayan Potanın Kartalları oynanacak mücadeleye tam kadro hazır durumda. Öte yandan temsilcimiz, puan cetvelinde 10 galibiyet ile dörtlü averaj sonunda 11. sırada bulunuyor. Banvit ise 12 galibiyet, 10 yenilgi ile 6. sırada yer alıyor.

KERİM SELEK; ÖNEMLİ GALİBİYETLER ALDIK

Torku Konyaspor Basketbol Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Selek deplasmanda oynanacak Banvit maçı öncesinde değerlendirmede bulundu. Zorlu bir süreçten geçtiklerini belirterek Banvit’i yenebilecek güçte olduklarını ifade etti. İlk yarıda başardıklarını tekrar başarabileceklerinin altını çizen Kerim Selek, seriyi sürdürmek istediklerini de sözlerine ekledi. Selek, “Yaşadığımız olumsuzlukların ardından tekrar takım olmayı başararak üç maçlık bir galibiyet serisi yakaladık. İBB, Rönesans TED Ankara Kolejliler ve Uşak Sportif maçları rakiplerimizin puan cetvelinde bulundukları yerleri düşündüğümüzde psikolojik yönü ağır maçlardı. Biz de kötü gidişi sonlandırmak ve tekrar çıkışa geçmek için bu maçları kazanmak zorundaydık. Teknik ekibimiz ve oyuncularımız bu dönemde büyük bir özveri ile mücadele ederek önemli galibiyetler aldılar. Şimdi Banvit maçını da kazanarak serimizi sürdürmek istiyoruz. İlk yarıda güçlü rakibimizi yendik yine yenebiliriz. Bunu başaracak güçteyiz” dedi.

Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu’nda oynanacak olan mücadele saat 18.00’da başlarken, maçı Emin Moğulkoç, Ziya Özorhon ve Ahmet Tatlıcı hakem üçlüsü yönetecek.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.