POTA’DA MİLLİ ŞÖLEN

POTA’DA MİLLİ ŞÖLEN
TBF Uluslararası U16 Turnuvası’nda heyecan giderek artıyor. Konya’da yapılan turnuvada Konyalı seyirciler basketbol özlemiyle maçları takip ediyor. Turnuvada bugün U16 milliler ile U15 takımı karşı karşıya gelecek

Bu yıl Konya’da düzenlenen, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun her yıl gerçekleştirdiği, Avrupa’nın kategorisindeki en prestijli organizasyonu olarak kabul edilen TBF Uluslararası U16 Turnuvası’nda heyecan devam ediyor. Türkiye U16 ve Türkiye U15 takımlarımızın yanı sıra, turnuvada Arjantin, Bulgaristan, Gürcistan, Letonya, Litvanya ve Ukrayna yer aldığı turnuvada genç yıldızlar parkede yeteneklerini sergiliyor. Cumartesi günü başlayan maçlarla Türkiye U16 takımı galibiyetle başlarken, U15 takımı ise uzatmalara götürdüğü maçı kaybetti.

u15-002.jpgu16.jpg

TBF YÖNETİCİLERİ KONYA’DA

100. Yıl Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaları, TBF Genel Koordinatörü Ömer Onan, Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım ve TBF Yönetim Kurulu Üyesi Alper Arıkoğlu da takip etti. U15 millilerin maçında oğullarını da izleyen Ömer Onan ve Haluk Yıldırım büyük bir heyecanla maçı takip etti.

img_6964.jpgimg_6963.jpg

BÜYÜK ÖZLEM
Konyaspor Basket’in kapanmasıyla birlikte bu yıl Süper Lig’de basketbol takımı bulunmayan Konya, seyircileriyle büyük bir hasretle millilerin maçına geldi. Konya, üst liglerde bir basketbol takımı bulunmamasına rağmen TBF turnuvasına ev sahipliği yaparak basketbol özlemini gideriyor. Basketbol severler, ücretsiz olarak takip edebildiği turnuvada millilere büyük destek vermeye devam ediyor.

PROTOKOL TAKİPTE

TBF’nin uluslararası turnuvasına 3. kez ev sahipliği yapan Konya, bu heyecanı basketbol severlere yaşatıyor. Konya protokolü de maçları yakından takip ediyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Türkiye'nin önemli menajerleri arasında yer alan Yaşar Berber ile çok sayıda spor adamı maçı takip etti.

img_6894.jpg

MİLLİLERİN KAPIŞMASI
Turnuvanın üçüncü gününde Türkiye U16 takımı ile U15 takımı karşı karşıya geliyor. 100. Yıl Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 18.45’de başlayacak. U16 Millilerin Başantrenörü Ertuğ Tuzcukaya, güzel bir maçın olmasını dilerken alt takımlarına başarılar diledi. Öte yandan turnuvada bugün Letonya-Bulgaristan, Litvanya-Gürcistan ve Ukrayna-Arjantin arasında maçlar oynanacak.

(Seda Erciş)

1. GÜN

Letonya          -           Arjantin: 65-77

Litvanya         -           Ukrayna: 88-40

Türkiye U15   -           Gürcistan: 95-100

Türkiye U16   -           Bulgaristan: 119-62

 

img_6973.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.