Protesto İçin Minibüs Yaktılar

Protesto İçin Minibüs Yaktılar
Mersin'de aynı güzergahta başka minibüs kooparatifi bulunduğu gerekçesiyle kendilerine yolcu taşıma izni verilmediğini ileri süren SS 142 nolu Atayurt Minibüs-Otobüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif üyeleri, durumu protesto etmek için minibüs yaktı

 Silifke ilçesinde 2003 yılında kurulan SS 142 nolu Atayurt Minibüs-Otobüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ne yolcu taşıma izni verilmediği gerekçisiyle kooperatif üyeleri, minibüs yaktı.

Yeni Büyükşehir yasasıyla kapatılıp mahalleye dönüşen Atayurt'un eski belediye binası karşısındaki ana yolda toplanarak pankart açan kooperatif üyeleri, aynı güzergahta başka bir minibüs kooperatifi olduğu için kendilerine çalışma izni verilmediği gerekçesiyle durumu protesto etti.

Protestoda kooperatif üyeleri, bir minibüsü ateşe verdi. Alev alan minibüs, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Kooperatif Başkanı Mehmet Demirtaş, yaptığı açıklamada, 10 Ekim 2003 yılında Mersin İl Ticaret Müdürlüğü'nün onayıyla yolcu taşımacılığı yapmak için 43 üyeyle SS 142 Nolu Atayurt Minibüs Otobüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ni kurduklarını kaydetti.

Aynı güzergahta faaliyet göstermeleri için lehlerine mahkeme ve belediye meclis kararları bulunmasına rağmen yolcu taşımalarına izin verilmediğini ileri süren Demirtaş, şunları söyledi:

"12 yıldır birilerinin engellemelerine rağmen haklı mücadelemizden vazgeçmeyerek bu günlere geldik. Amacımız sadece 12 yıllık mağduriyetimizi dile getirmek ve haklı olduğumuzu kamuoyuna duyurmak. Kooperatifimizin güzergahıyla ilgili defalarca lehimize idari mahkeme kararı ve Atayurt Belediye Başkanlığı'nın lehimize almış olduğu meclis kararı olmasına rağmen yolcu taşımacılığı yapmamıza izin verilmemiştir" dedi.

Atayurt belediyesi kapanmadan önce meclisten karar çıkmasına rağmen il ve ilçe trafik komisyonunun yolcu taşımacılığı yapmalarına izin vermediğini iddia eden Demirtaş, yeni büyükşehir yasasına göre de yetkinin büyükşehire geçtiğini ve büyükşehir belediyesi yetkililerinden bu konuda destek beklediklerini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.