PTT Yurt Dışı Kargo İşlemi

PTT Yurt Dışı Kargo İşlemi
PTT Yurt Dışı Kargo İşlemi

PTT yurt dışı kargo işlemi günümüzde birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Özellikle kolay gönderi takibi ve uygun fiyatlı gönderi ücretleri ile birlikte avantajlı fırsatlar sunmasından dolayı tercih edilmektedir. Bu noktada ise Turkbox online hesaplama aracı sayesinde siz de yurt dışına göndereceğiniz paketlerin PTT yurtdışı kargo ücretleri ve daha fazlasına kolayca erişebilirsiniz.

PTT Yurt Dışı Kargo İşlemi Nasıl Oluyor?

PTT ile birlikte yurt dışı kargo işlemi için öncelikle en yakın bir PTT şubesine gidilmesi gerekmektedir. Daha sonrasında ise gönderilecek kargonun ağırlığı, adedi ve hacmi gibi değişkenlere bağlı olarak bir PTT yurt dışı kargo fiyatı belirlenecektir. Böylelikle çok kolay bir şekilde ilgili ödemeler yapılarak kargo işlemi gerçekleşmektedir.

İlgili kargonun PTT şubesine teslim edilmesinden sonra paketin nerede olduğunu takip etmek için birçok seçenek yer almaktadır. PTT yurt dışı kargo işlemi sonrasında paketinizi takip etmek için ilk olarak 444 1 788 nolu hattı arayarak çağrı merkezinden direkt olarak görüşme sağlayabilirsiniz. Bunun dışında E-Devlet üzerinden de PTT kargo takibini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca PTT’nin kendi web sitesi üzerinden de çok kolay bir şekilde kargonuzun şu an nerede olduğunu görebilirsiniz. Tüm yurt içi ve yurt dışı kargo işlemlerinizi PTT üzerinden yapabilirsiniz. Turkbox ile birlikte ise gönderilecek kargonuzun ilgili fiyat hesaplamasını anında yaparak çok daha kolay ve uygun fiyatlı kargolama işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

PTT Yurtdışı Kargo Ücretleri

PTT yurtdışı kargo ücretleri gönderilecek olan kargonun durumuna ve mesafeye göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin göndereceğiniz paketin ağırlığı ya da hacmi fiyatın artmasına veya düşmesine neden olacaktır. Bu bilgileri göz önünde bulundurarak bir kargo işlemi gerçekleştirmeniz gerektiğini unutmamalısınız. PTT yurt dışı kargo işlemi için gerekli şartları sağlamanız halinde 100’den fazla ülkeye paketinizi gönderebilirsiniz. Gerekli şartlardan bahsedecek olursak ise örneğin 60 kilogramı ve maksimum 110 santimetre uzunluğu geçmeyen paketleri herhangi bir evraka gerek duymadan rahatlıkla gönderebilmektesiniz. Turkbox olarak bütün bu kargo sürecinizin öncesinde ilgili paketinizin durumunu değerlendirerek ne kadar ücret ödeyeceğinizi size bildirerek çok daha uygun fiyatlı yurt dışı kargo süreci yaşamanıza olanak vermekteyiz.

PTT Yurt Dışı Kargo Süreci Kaç Gün Sürüyor?

PTT yurt dışı kargo fiyatları genel olarak gönderilecek mesafeye bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bunun yanında ilgili mesafenin uzaması paketin ulaşacağı gün sayısını da değiştirmektedir. Örneğin Almanya’ya gidecek olan paket ile Amerika’ya gidecek olan paket arasında ortalama gün sayısı farklı olmaktadır. Ancak ortalama olarak PTT yurt dışı kargo işlemlerinde gönderilen kargolar 12 ile 18 iş günü içerisinde istenen adrese teslim edilmektedir. Ancak tercih edilen gönderim seçeneğine göre bu süre daha da kısalabilmektedir. Daha hızlı seçenekleri tercih ederek biraz daha fazla ücret ödeyebilir ve kargo sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Turkbox yurt dışı kargo hizmeti ile birlikte istediğiniz gönderim seçeneğiyle ne kadar ücret ödeyeceğiniz ve daha fazlasına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

PTT Yurt Dışı Kargo İçin Bilinmesi Gerekenler

PTT yurt dışı kargo gönderimlerinde bilinmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Öncelikle göndereceğiniz kargonun hacmi, ağırlığı ve gönderim mesafesi PTT yurt dışı kargo fiyatları için önemli kriterler olarak yer almaktadır. Dolayısıyla hacmi ya da ağırlığı minimum seviyeye ulaştırarak ödeyeceğiniz tutarı çok daha düşürebilirsiniz. Bunun yanında PTT yurtdışı kargo ücretleri olarak ticari ya da kişisel tip kargolarınızın farklı ücretlendirmeden geçeceğini unutmamalısınız. İlgili daha fazla bilgiyi PTT müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek kolayca öğrenebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.