Pusula Avrupa'nın önemli merkezlerinde -3-

Pusula Avrupa'nın önemli merkezlerinde -3-
Paris’te Müslümanlar gece camiye gitmekten çekiniyor

Avrupa başta da Fransa’da güvenlik gerçekten gezip gördüğümüz diğer Avrupa şehirlerine göre inanılmaz şekilde ciddi. Bu bir yerde Paris’te ki tarihi ve turistik yerleri gezmek için gelen bizim gibi yabancıları rahatlatıyor.

Bu arada fırsat buldukça aynı dili konuşabileceğimiz insanlara ulaşmaya, onlarla görüşmeye, bu konuda onların fikirlerini yaşadıklarını birinci ağızdan duymaya çalıştık.

LOKANTA VE CAMİLER SESSİZ İDİ

Bizim aradıklarımızı bulabileceğimiz yerler için adres çok açıktı. Birincisi karnımızı rahatça huzur içiresinde doyurabileceğimiz lokantalar ikincisi elbette ki camiler.

img_1996.jpg

Fransa’da iki ayrı camiye gittik.

Ve bu camilerin en büyük özellikleri ise Paris’in göbeğinde yani merkezinde olmaları idi. İlk gittiğimiz camiinin en yetkili güvenlikçisi rehberimiz Saray Bosnalı bir Müslüman idi. Çok iyi Türkçe konuşuyordu. Hemen konuya girdik. Samimi bir şekilde çok net ifade etti. Paris’te ki o patlamaların ardından yayın organlarının temsilcileri görevlileri bu büyük ihtişamlı camiye hücum etmişler. Yaşadıkları ve endişeleri ile ilgili görüşlerini almışlar. O gün için biraz rahat gibi olsalar da Müslümanların cemaat olarak tedirgin olduklarını ama zaman içerisinde bunun aşılacağını söylüyordu.

Gittiğimiz ikinci camii ise çok daha merkezde hatta Kayseri imamın ifadesi ile Paris’in en merkezinde ki Türk Camisi idi.

En üzücü cümleleri ise burada işitiyorduk. Bu camiinin cemaati hala akşam ve yatsı namazına korkuları nedeni ile gelmiyormuş.

img_1941.jpg

Cami cemaatinden ve özellikle de bizim Diyanet görevlilerinden işittiklerimiz endişelendiriyordu. Ancak dualar ortak idi ve bir an önce Paris’te bu terör kabusunun kaygısının endişesinin unutulması içindi.

PARİS’TE METRO KULLANIMI AZALINCA TRAFİK YÜKÜ ARTMIŞ

Konuşup dertlerini dinleyebileceğimiz gurbetçilerimizi bulabileceğimiz en güzel yerler şüphesiz ki Türk restoranları idi. Kayserili camii imamının rehberliğinde hasret kaldığımız Türk yemekleri için akşam yemeğimizi CIZBIZ Restoranda yiyorduk.

Restoranın sahibi ve işletmecisi Ağrılı İsmail Bey ile sohbet ederken içeriye giren tekstilci Konyalı hem de Derebucak’lı Ali abimiz bu keyfin katmeri oluveriyordu.

Ali abimiz özellikle Konyaspor’un muhteşem galibiyeti ile havalarda uçarken İsmail Beyin en büyük sıkıntısı ise terör korkusundan Paris’in trafiği idi.

img_1949.jpg

Evet artık Parisli metroyu tercih etmiyormuş. Ya da edenlerin sayısında çok büyük bir azalma varmış. İsmail Bey patlamalar öncesi evinden işyerine trafikte 10 dakikada gelirken artık 40 dakikada gelebildiği gün kendini şanslı sayıyormuş.     

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum