Pusula Avrupa'nın önemli merkezlerinde -6-

Pusula Avrupa'nın önemli merkezlerinde -6-
Teröre tepki verilirken yabancı düşmanlığı yine hortlatılmaya çalışılıyormuş

TERÖRE TEPKİ VERİLİRKEN YABANCI DÜŞMANLIĞI YİNE HORTLATILMAYA ÇALIŞILIYORMUŞ

Yine bu cadde üzerinde bizim orada bulunduğumuz zamandan çok kısa bir süre önce teröre tepki mitingi yapılmış. Hemen ardından bizim bulunduğumuz restoranın önünde yani ana caddede iki grup karşı karşıya gelmiş. Bunlarda ülkelerinde bulunan göçmenlere karşı sloganlar atmaya başlamışlar. Bu kez terörü kınayan grup bu gruba tepki vermiş. Derken ortalık karışmış. Çirkin ve düşündürücü durum ortaya çıkmış ve polisin sert müdahalesi ile olay önlenmiş.

2a-(3).jpg

Yani yıllardır buralarda yaşayan hatta burada doğan günümüzün gençleri bile son terör olayları ile yaşanan ve yaşanmasından büyük endişe ettikleri gelişmelerden dolayı çok huzursuzlar.

Bu insanlarımızın ruh halini çaresizliklerini ve de sessizliklerini yakından görünce daha da mahzunlaşıyorduk.

dsc_1669.jpg

Evet Brüksel’de eylemlerin tam ortasında ki Türk restoranında Türk döneri ile karnımızı nefis bir şekilde doyurmuştuk amma gelin görün ki Anadolu’dan binlerce kilometre uzaklarda tırnakları ile alın teri ile verdikleri yaşam mücadelesi ile bugün iş veren konumuna gelen insanlarımızın şu lanet “terör” olayları yüzünden yeniden yaşamaya başladıkları kaygı tarifsiz bir sıkıntı haline dönüşüyordu.

AMSTERDAM’DA MERAM HAVASI

PUSULA ekibi olarak bu kez rotamızı Avrupa’nın huzur denildiği zaman ilk akla gelen ülkelerinden birisi olarak gösterilen Hollanda’ya çevirdi.

dsc_1674.jpg

Hollanda’ya defalarca gitmiştik. Ama bu kez farklı bir göz ile buraya bakmalıydık.

Gerçekten su seviyesinin altında bir ülke olması sebebiyle Hollanda çevresinde ki ülkeler ile karayolu bağlantısının yapılması, otobanların oluşturulmasında Hollanda Hükümetlerinin komşu ülkelerden para ile toprak almasına kadar gerçekten de garip ama mutlaka hem bilinmesi hem de görülmesi gereken bir ülkeydi burası.

Hollanda ile ilgili ilginç sayfalar değil kitaplar da yazılabilir. 

dsc_1676.jpg

Mesela bu ülke ile ilgili hemen birkaç ilginç rakamı sizlerle paylaşalım mı?

Hani Konya olarak Türkiye’de bisikleti en çok kullanan şehir olarak Konya ve biz Konyalılarız ya. Peki Hollanda’da kaç bisiklet var bilen var mı?

Evet maalesef bu soruya resmi bir rakam verilemiyor. Ama deniliyor ki “bir milyonunun üzerinde bisiklet var” 

Gerçekten Hollanda’da ki bisiklet yollarını gördükten sonra bizim yollara ne denir onu da burada yazamayacağız. Ancak bu ülkede yaşayan insanlar için “bisiklet” hayatın bir parçası insanların da bir aksesuarı olmuş.

Bardaktan boşanırcasına yağan yağmur altında bile insanlar evlerinden çıkarken bisikletleri ile çıkıyorlar. Ne demek istediğimizi bilmem anlatabildik mi? 

Yine Amsterdam’da 165 kanal bulunuyor ve bu kanalların uzunluğu da 100 kilometreyi aşıyormuş.
Kanallar şehri Amsterdam’da ki köprü sayısı ise bin 281 imiş.

2a-(4).jpg

Amsterdam yapılan bir araştırmaya göre dünya üzerinde en çok gezilen ve bilinen 223 kent arasından dünyanın en iyi 11. şehri seçilmiş. Bu araştırmanın temel kıstaslarından biri de insanların kişisel güvenliğiymiş. Bu araştırmada Londra ve Paris gibi diğer büyük kentler ilk 50’ye girememişler.

Tabii ki bu doğal güzellik ve yönetimin güzelliği ve cazibeyi paraya çevirmesi ekonomiyi direk etkiliyor. Amsterdam aynı zamanda dünyanın en pahalı 35. Şehri oluyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.