PUSULA NEÜ'YE SPONSOR OLDU

PUSULA NEÜ'YE SPONSOR OLDU
Roketsan’ın desteğiyle düzenlenen Roket Yarışması Tuz Gölü’nde yapılıyor. Lise, lisans ve lisansüstü öğrencileri katıldığı yarışma alçak ve yüksek irtifa olmak üzere 2 farklı kategoride düzenleniyor.

Roketsan’ın desteğiyle düzenlenen Roket Yarışması'nın roket atışları Tuz Gölü'nde yapılıyor.

Yarışmaya lise, lisans ve lisans üstü öğrencileri katılıyor.

Öğrencilerin uzay teknolojileri alanına ilgilerini artırarak kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla yapılan yarışma, alçak ve yüksek irtifa olmak üzere 2 farklı kategoride düzenleniyor.  Roketsan’ın desteğiyle düzenlenen Roket Yarışması'nda bugün yarışan 5 roketten 5'i de başarıyla fırlatıldı.

5 roketten 5'i de hedefine ulaştı

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından bugün yarışan 5 roketten 5'inin de başarıyla fırlatıldığını söyledi. 

Baykar, Türkiye'nin roket yarışması düzenleyen iki ülkeden birisi olduğunu da belirtti. 

Baykar'ın Twitter'dan paylaştığı videoda öğrencilerin kendi tasarladıkları roket 2800 metre yüksekliğe ulaşarak paraşütünü açmayı başarıyor. 

Bayraktar'ın sıralı paylaştığı 3 tweet şöyle:

"Bugün Tuz Gölü'nde tarih yazılıyor! Türkiye'miz roket yarışması düzenlenen iki ülkeden birisi oldu.Ülkemizi uzaya çıkaracak genç kardeşlerimiz, kendi tasarımları roketleri başarıyla fırlattı! Bugün yarışan 5 takımdan 4'ü başarıyla fırlattı. 2800m irtifa hedefine ulaşıldı.

Yarışan 5 takımdan 4'ünün roketi rampadan başarıyla fırladı. Selçuk Üniversitesi (2800m) ve Nun Okulları tam görev! Helal olsun sizlere gençler! 

5. takımın roketi de 2. denemesinde rampadan fırladı.
Tebrikler Sakarya Üni'den St.Focount. Bugün 5'te 5! Bravo şampiyonlar! Göğsümüzü kabarttınız!"

PUSULA'DEN NEÜ'YE SPONSORLUK

Eğitime, bilime, Konya’ya ve ülkemize fayda sağlayacak, gençliğin gelişimine katkı katan her türlü çalışmaya destek olan Pusula Yayın Grubu da bu anlamlı etkinlikte ilimizi temsil eden takımlardan Necmettin Erbakan Üniversitesine sponsor desteği sağladı. 157 takımın başvurduğu roket yarışması 4 günlük zorlu etabın ardından 14  Eylül'de tamamlanacak.

 

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.