Pusula yazarlarından maç önü yorumlar

Pusula yazarlarından maç önü yorumlar
Pusula yazarları, Karabükspor-Konyaspor maçı öncesi analizlerde bulundu.

Susturma vakti

Konyaspor lige kötü başlayınca, Avrupa’da kötü sonuçlar alınca homurdananlar olmuştu. Aykut Kocaman’ı, yönetimi ve futbolcuları ağır eleştirenler vardı. Artık Konyaspor için bu homurdanmaları susturma vakti. Yeşil-beyazlılar, Karabükspor’u yenmesi halinde 25 puan hedefini ilk yarının bitimine 1 hafta kala geçecek. Bence bu maçta bunu başaracaktır. Formsuz Karabükspor’da Traore durdurulabilirse Bajic bir şekilde cezayı keser ve 3 puanı alır temsilcimiz. Ali Turan’ın sakatlıktan çabuk dönmesi önemli bir avantaj. Soğuk hava ve zeminin durumu da skora etki edebilir. Galibiyet önemli ama sağlık daha da önemli. Maçın sakatlık yaşanmadan bitmesi dileğiyle. (Emre Tanrıver)

“Unvan korunacaktır”

Son oynadığı 7 maçı kaybetmeyen Konyaspor zorlu Karabükspor deplasmanına puan ümidiyle gidiyor. Rakip Karabükspor hücum ve atak yapmayı seven agresif bir takım. Oynadıkları maçlarda bilhassa duran toplarla gole gidiyorlar. Oğlunu kaybeden gol ümitleri Traore’nin de bu maçta oynaması takıma artı motivasyon katacağı düşünülüyor. Avrupa maçlarının bitimiyle zihinsel yorgunluğunu bir ölçüde atlatıp lige konsantre olacak Konyaspor’un yenilmezlik unvanını koruyacağını düşünüyorum. (Şemseddin Beştav)

Demir tavında dövülür

Ligde sistem oyununu iyice kabullendiren temsilcimiz Atiker Konyaspor emin adımlarla yoluna devam ediyor. Zirve tırmanışını sürdürmek adına ilk yarının bitimine iki hafta kala zorlu deplasmandan ilki olan Karabükspor'un konuğu oluyor. Sahasında misafir ettiği takımlara kolay kolay göz açtırmayın Igor Tudor'un öğrencileri ise evinde aldığı puanlarla ayakta duruyor. Ligden daha fazla kopmamak adına savaşan Karabükspor yenilmezlik serisini devam ettirmek isteyen yeşil-beyazlıları zorlayacak olsa da maçın bitiş düdüğüyle birlikte yüzü gülen tarafın Kocaman’ın talebeleri olacağını düşünüyorum. (Hasan Durucan)

En az 1 puan

Son 5 maçında 13 puan toplayan Konyaspor, Karabükspor deplasmanında da en az 1 puan hedefliyor. Tudor ile göze hoş gelen bir futbol oynayan Karabükspor ise son haftalarda ciddi bir düşüş yaşıyor. Her geçen hafta sahada daha iyi pozisyon alan Konyaspor'un bu maçta da en az 1 puan alacağını düşünüyorum. Karabükspor'a karşı oynadığı 7 maçta 4 gol atan Ali Çamdalı ve son haftaların formda oyuncusu Riad Bajic bizim adımıza en önemli isimler olacak. (İlker Kırnaz)

Sürpriz olmaz

Karabük evinde iyi bir takım görüntüsü veriyor. Son hafta evinde Alanya’ya kaybetmesi ve üst üste ligde ikinci mağlubiyetini alması düşüşe geçmelerine neden oldu. Temsilcimiz Konyaspor ise son haftalarda yükselişe geçerken mağlubiyeti unuttu diyebiliriz. Karabükspor hücum anlamında ne kadar iyi bir takımsa defans anlamında da o kadar kotu bir takım. Bizde de kısmen tersi söz konusu. Bu maçta Karabükspor’un daha atak oynaması temsilcimizin de yakaladığı fırsatları olumlu kullanması halinde puan ya da puanlar alması sürpriz olmaz. Konyaspor önce durdurup sonra vurması muhtemel görünüyor. (Süleyman Sayan)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.