Putin, Poroşenko'dan Talepte Bulundu
Yayınlanma:
Güncelleme:
Vladimir Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'dan ülkede görev yapan gazetecilerin güvenliğinin sağlanmasını talep etti.
Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Putin ve Poroşenko'nuntelefonda yaptıkları görüşmede, Ukrayna'nın doğusundaki son gelişmeleri değerlendirdiği belirtildi.
Açıklamada, "Vladimir Putin, Luganskbölgesinde hayatını kaybeden Rus gazeteciler konusunda duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, Ukrayna'da görev yapan medya mensuplarınıngüvenliğinin koşulsuz bir şekilde sağlanması gerektiğinin üzerinde durdu"ifadesi kullanıldı.
Poroşenko'nun, hayatını kaybeden Rus gazeteciler için Putin'e başsağlığı dileyerek, olayla ilgili soruşturmanın başlatılması ve medya mensuplarının güvenliğinin sağlanması için talimat verdiğini söylediği kaydedildi.
DÜNYA
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.