Putin: Rusya ile ABD, diplomatik ilişkileri normalleştirme yolunda

Putin: Rusya ile ABD, diplomatik ilişkileri normalleştirme yolunda
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg'da yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleşen Rusya ve ABD heyetleri arasındaki istişare toplantısını değerlendirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg'da yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleşen Rusya ve ABD heyetleri arasındaki istişare toplantısını değerlendirdi. Görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten Putin, iki ülkenin diplomatik temsilciliklerinin yeniden normal şekilde çalışması konusunda anlaştığını ifade etti.

AA'nın haberine göre: Putin, Orta Doğu, Suriye ve Filistin meselelerinin yanı sıra ekonomi, dünya enerji pazarı ve uzay konularında da ABD ile ortak çalışmalar yürütüleceğini belirtti. Önceliklerinin ise Ukrayna meselesi olduğunu vurguladı.

“RUSYA İLE ABD ARASINDAKİ GÜVEN ARTMADAN UKRAYNA KRİZİ ÇÖZÜLMEZ”

Putin, Avrupalıların ve Ukrayna'nın, ABD ile Rusya arasındaki doğrudan görüşmelere dahil edilmemeleri nedeniyle tedirgin olduğunu belirtti. Ancak bu toplantıların amacının, Rusya ve ABD arasındaki güveni yeniden tesis etmek olduğunu söyledi.

Rusya'nın müzakere sürecine her zaman açık olduğunu vurgulayan Putin, "Avrupalılar kendileri Rusya ile teması kesti, Ukrayna ise müzakerelere katılmayı yasakladı. Biz müzakere masasına dönmeye hazırız." dedi.

"PETROL PİYASALARINA DAİR TRUMP İLE GÖRÜŞMELİYİZ"

Putin, küresel enerji piyasalarının istikrarı için ABD, Rusya ve Suudi Arabistan'ın iş birliğinin önemine dikkat çekerek, "Trump, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ve ben geçmişte küresel enerji piyasalarını ele alan üçlü görüşmeler gerçekleştirmiştik. Günümüzde de bu tür görüşmelerin yapılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"UKRAYNA, HAZAR BORU HATTI SALDIRISINI TEK BAŞINA DÜZENLEYEMEZ"

Ukrayna'nın, Kazakistan petrolünü taşıyan Hazar Boru Hattı Konsorsiyumu'na ait bir petrol istasyonuna yönelik saldırısını değerlendiren Putin, "Bu saldırıyı Ukrayna’nın tek başına organize etmesi mümkün değil, çünkü Batılı ülkeler uzay istihbarat verilerini sağlıyor." dedi.

Saldırının küresel enerji piyasalarına etkisi olacağını belirten Putin, Avrupa’nın da bu saldırıya dahil olmuş olabileceğini ancak bunun kasıtlı değil, yanlışlıkla gerçekleştiğini düşündüğünü ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.