PYD evlerine dönmek isteyen göstericilere saldırdı

PYD evlerine dönmek isteyen göstericilere saldırdı
El-Havatne Aşireti lideri Sultan:"PYD silah tehdidiyle insanları bir araya topladı ve tekrar evlerine geri dönmemeleri konusunda uyardı. Faysal el-Kurdi isimli komutanları bölge halkını kurşuna dizmekle tehdit etti"

HASEKE (AA) - Terör örgütü PYD'nin Suriye'nin Haseke kentinde evlerine dönmek için gösteri yapanlara müdahale etmesi sonucu 1 sivilin öldüğü ve 2'sinin yaralandığı belirtildi.

El-Havatne Aşireti lideri Muhammed Abbud Sultan, video paylaşım ağı Youtube'da terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin saldırılarına ilişkin bir görüntü yayımladı.

Sultan görüntüde, Haseke'nin El-Hevl beldesi ve çevre köylerde yaşayanların evlerine geri dönmek için düzenlediği gösteriye PYD'nin müdahale etmesi sonucu 1 sivilin öldüğünü, 2'sinin yaralandığını söyledi.

PYD'nin bölge halkından birçok kişiyi de alıkoyduğunu anlatan Sultan, "PYD silah tehdidiyle insanları bir araya topladı ve tekrar evlerine geri dönmemeleri konusunda uyardı. Faysal el-Kurdi isimli komutanları bölge halkını kurşuna dizmekle tehdit etti." dedi.

Sultan, 14 Mart'ta PYD militanlarının 10 evi yaktığını ve bölge sakinlerine ait 4 bin 500 dönüm tarım arazisini gasp etmesinin ardından sattığını ifade etti.

El-Havatne Aşireti lideri Muhammed Abbud Sultan, insan hakları kuruluşları ve uluslararası toplumu El-Hevl beldesi sakinlerinin yanında olmaya ve PYD'nin insan hakları ihlallerini durdurmaya çağırdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.