PYD'nin Suriye'de federasyon kurma çabası

PYD'nin Suriye'de federasyon kurma çabası
Mısır Dışişleri Bakanlığı:- "Mısır her zaman Suriye'nin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığından yana olmuştur. Bunun dışındaki herhangi bir düzenlemenin BM gözetiminde ve Suriyeli taraflarca görüşülmesi gerekir"

KAHİRE (AA) - Mısır yönetimi, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin kendi kontrolündeki bölgelerde federasyon ilan etmesini reddettiğini ve Suriye'nin toprak bütünlüğü ile bağımsızlığından yana olduğunu duyurdu.

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, PYD'nin kendi kontrolündeki bölgelerde federasyon kurduğunu duyurmasıyla ilgili değerlendirmede bulunuldu.

Açıklamada, "Mısır her zaman Suriye'nin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığından yana olmuştur. Bunun dışındaki herhangi bir düzenlemenin Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde ve Suriyeli taraflarca görüşülmesi gerekir" ifadesine yer verildi.

Mısır'ın, Suriye toplumunun bir parçası olan Kürtlerin de Cenevre'de yürütülen görüşmelere katılması gerektiği konusunda ısrarcı olduğu ve dışlanmalarının doğuracağı sonuçlara karşı uyardığı dile getirilen açıklamada, Suriye içindeki ve dışındaki taraflara da ülkenin çıkarlarını her şeyin üstünde tutma çağrısı yaptığı aktarıldı.

Cenevre'de BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın başkanlık ettiği görüşmeler devam ederken PYD dün Haseke, Kobani ve Afrin'de federasyon kurduğunu duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.