Rahatsızlanan yolcu hastaneye otobüsle götürüldü

Rahatsızlanan yolcu hastaneye otobüsle götürüldü
Adana'da bindiği otobüste rahatsızlanınca şoför tarafından hastaneye ulaştırılan yolcu, müdahaleye rağmen kurtarılamadı - Olay anı otobüsün güvenlik kamerasına yansıdı

ADANA (AA) - Adana'da bindiği otobüste rahatsızlanınca şoför tarafından hastaneye götürülen yolcu, müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Yakapınar-Taşköprü hattında yolcu taşıyan Adana Büyükşehir Belediyesine ait otobüsün şoförü Adem Çertmek, Sabancı Merkez Cami yakınındaki durakta yolcu indirdiği sırada yolculardan birinin hareket etmediğini öğrendi.

Bunun üzerine rahatsızlanan yolcu Çağlar Sevim, ambulansın gelmesi beklenmeden otobüsle Adana Devlet Hastanesine götürüldü. Sevim, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Araçtaki güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntüde, sürücünün rahatsızlanan yolcuyu hastaneye ulaştırmak için korna çalarak önündeki araçlardan yol vermelerini istemesi ve diğer yolcuların paniklemesi yer alıyor.

Kayıtların devamında hastanenin acil servisine ulaşan sürücünün araçtan inerek sedye getirmesi, rahatsızlanan Sevim'in hastane görevlileri ve yolcular tarafından acil servise götürülmesi görülüyor.

- "Doktorlar, ilk müdahalede bulunduklarında nabzı atmıyordu"

Sürücü Adem Çertmek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sevim'in otobüse bindiği esnada sendelediğini fark ettiğini anlattı.

Kent merkezinde engelli yolcuyu araçtan indirdiği sırada iki kadın yolcunun yolculardan birinin hareket etmediğini söylediğini belirten Çertmek, şunları kaydetti:

"Bunun üzerine direksiyon başına geçip güzergahımın dışına çıkarak, rahatsızlanan yolcuyu Adana Devlet Hastanesinin acil servisine götürdüm. Bu sırada otobüste de 45-50 kadar yolcu bulunuyordu. Hastaneye giriş yaptıktan sonra araçtan inip sedye getirdim. Daha sonra onu acil servise taşıdık. Doktorlar, ilk müdahalede bulunduklarında nabzı atmıyordu. Uzun süre kalp masajı yapıldı. Yaklaşık 15 dakika kadar hastanede kaldıktan sonra yolcuların mağdur olmaması için tekrar eski güzergahıma dönüp onları inecekleri yerde bıraktım.

Daha sonra o yolcunun kurtarılamadığını öğrendim."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.