Ramazanda gıda fiyatlarında zam beklenmiyor

Ramazanda gıda fiyatlarında zam beklenmiyor
Bu sezon hava şartlarının uygun ve üretimin yeterli olması dolayısıyla ramazanda gıda fiyatlarında artış beklenmiyor

Bu sezon hava şartlarının uygun ve üretimin yeterli olması dolayısıyla ramazanda gıda fiyatlarında artış beklenmiyor.

İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği (İGTOD) Başkanı Mustafa Karlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl özellikle kar yağışının yeterli olması nedeniyle tarımda verimli bir sezon yaşandığını dile getirdi.

Özellikle ramazanda bazı fırsatçıların ortaya çıkabildiğini ve spekülasyon yaparak fiyatlarda artış yaşanmasına neden olduğunu anlatan Karlı, bunu engellemek için yıllardır ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Karlı, Türkiye'nin her yerinden üreticilerle sürekli iletişim halinde olduklarını vurgulayarak, "Gelen haberler oldukça sevindirici. Bu yıl hava çok güzel gitti. Geçtiğimiz yıllara oranla yeteri kadar yağan kar ve yağmur, ülke genelinde çok güzel verimlilik oluşturdu. Bu da piyasada yerli ürünün ağırlıklı olarak yer alması demek. Bu da ithalata gerek olmadığı anlamına geliyor. Bu sezon tezgahlarda ağırlıklı olarak yerli ürün yer alacak" diye konuştu.

Gıda fiyatlarına da işaret eden Karlı, "Kış mevsimi çok güzel geçti. Üretim gayet iyi. Geçen seneye göre fiyatlarda hiçbir fark olacağını sanmıyorum. Üç aşağı beş yukarı olur fiyatlar. Hatta duruma göre azalma bile olabilir. Çünkü şu an geçen seneye göre bazı ürünlerin fiyatları düşük. Zaten biz tavan fiyat uyguluyoruz. Burada tüm fiyatlar her yerde aynı. Kimse kafasına göre fiyat koyamaz. Koysa zaten satamaz. Şu an en lüks pirinç bile 4,50 lira civarında. Bu da en fazla bakkalda 5 lira olur. Fiyat artışına müsaade etmeyiz. Ticari ahlaka aykırı bir şey görünce hemen müdahale ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.