Ramazan'da iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden

Ramazan'da iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden
Erzurum'da iftar sofralarının vazgeçilmez tatlılarından birisi olan kadayıf dolması bu Ramazan'da yine bolca tüketildi.

Erzurum'da iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan kadayıf dolması bu Ramazan'da yine bolca tüketildi. Ramazan ayında kadayıf dolması tüketiminde rekor kırılıyor.

Özellikle Ramazan ayında Erzurumlular için vazgeçilmez bir lezzet olan kadayıf dolması, iftar sofralarının da baş köşesinde yer alıyor. Kaynaklarda Selçuklu ve Anadolu Beylikleri vaktinde imaretler ve aşhanelerde verilen yemekler listesinde kadayıfın da olduğu, tarihi kayıtlarda sultanların tercihleri içerisinde kadayıfın olduğu naklediliyor. Erzurum'da kadayıf tepsiden ayrı olarak "dolma" şeklinde daha fazla sofralara geliyor.

Tel kadayıfın Erzurum'da "kadayıf dolması" olarak tanınan çeşidi, içi cevizli olarak sarılıyor ve yumurtaya bulanarak tavada kızartılıp sonra şerbetlenerek tüketiliyor.

DAMAKLARDA BIRAKTIĞI LEZZET YOĞUN TALEP GÖRÜYOR

Damaklara bıraktığı tatla iftar sofralarını süsleyen Erzurum'un coğrafi işaretli tatlısı kadayıf dolması, kentte olduğu gibi şehir dışında da yoğun talep görüyor. Üreticiler vakit vakit şehir dışı taleplerine kavuşmakta zorlansa da Ramazan ayı boyunca hem evlerde hem de işletmelerde ortaya çıkan kadayıf dolmaları özellikle tatlı sevenler için vazgeçilmez oluyor.

Kadayıf dolması, Erzurum'un yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanından da yoğun ilgi görmeyi sürdürüyor. Gerek telefonla gerekse internet üzerinden gelen siparişleri de değerlendiren tatlıcılar, Türkiye'nin farklı illerinde yaşayan ve iftar sofralarında kadayıf dolması bulundurmak isteyen vatandaşlara da kargo aracılığıyla tatlılarını ulaştırıyor. Ramazan boyunca büyük rağbet gören kadayıf dolmasının incelikleri, kadayıf dolmasının tadına tat katıyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.