Ramazan'ın lezzet durağı: Atom tatlısı

Ramazan'ın lezzet durağı: Atom tatlısı
Samsun'un vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan ve Ramazan'da daha çok tercih edilen "atom" tatlısı, damaklara hitap ediyor.

Samsun'un vazgeçilmez lezzetleri içerisinde bulunan ve Ramazan'da daha çok tercih edilen "atom" tatlısı, damaklara hitap ediyor.

iha-20240316aw163664-4-t.jpg

Samsun'a özgü lezzet olan "atom" tatlısını yapmak için fırınlarda ustalar yoğun mesai veriyor. Ramazan günlerinde daha çok tercih edilen tatlı: yumurta akı su ve şeker ile yapılıyor.

iha-20240316aw163664-3-t.jpg

Geleneksel metotlarla yapılan ve özel bir aparatla şekil verilen tatlı, gevrek yapısıyla tanınıyor. Her yaş grubu tarafından tüketilen atom, Ramazan'da daha çok rağbet görüyor.

iha-20240316aw163664-1-t.jpg

Atom ustası Caner Pala, "Atom yumurta beyazı, su ve şekerden yapılıyor. İçinde başka bir madde koymuyoruz. Hafif tatlı olarak geçiyor. Ramazan'a özgü bir tat olarak biliniyor. Pişmesi 1 saati buluyor. İnsanlar özellikle Ramazan ayında rağbet gösteriyor. Ramazan dışında da satıyoruz fakat özellikle Ramazan ayında hafif tatlı olarak tüketiliyor. Samsun'a özel bir tatlı" dedi.

Atomun küçükleri 3 TL, büyükleri ise 5 TL'den satılıyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.