RAMAZAN’IN TEMASI ‘ŞİFA AYI RAMAZAN’ OLDU

RAMAZAN’IN TEMASI ‘ŞİFA AYI RAMAZAN’ OLDU
Ramazan’da yapılacak faaliyetlerle ilgili Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge basın toplantısı düzenledi.

Ramazan’da yapılacak faaliyetlerle ilgili Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge basın toplantısı düzenledi. Ramazan ayının manevi dinamikleri, toplumdaki tezahürleri ve Müslümanların ruh dünyasındaki etkileri bakımından çok verimli değerlendirilmesi gereken bir zaman dilimi olduğunun altını çizen Öge, “Ramazan ayı, dini duygu ve coşkunun yoğunlaştığı, fert ve toplum hayatında zihin ve gönül dünyasının yenilenme fırsatı bulunduğu bir dönemdir. Müslüman Türk halkının bu coşkuyu idraki ve yaşantısı her türlü takdirin üstündedir. Bu anlayışla hareket eden Müftülüğümüz, il genelinde Ramazanda yapılacak hizmetleri gözden geçirerek gerekli hazırlıkları yapmıştır” dedi.

ONLINE MUKABELELER OLACAK

Ramazandaki faaliyetlerinden bahseden Öge, “Müftülerimiz, bay bayan vaizlerimiz, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri, Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Öğretim görevlisi ve kursiyerleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri, emekli müftü ve vaizlerimizden oluşan 66 kişilik bir irşat ekibiyle Ramazan ayı boyunca cemaatimize hizmet vermeye çalışacağız. Oluşturulan bu irşat ekibi, muhtelif camilerde bayan ve baylara vaaz ve irşat hizmetinde bulunacaklardır. Başkanlığımız, 2021 yılı Ramazan ayı temasını “Şifa Ayı Ramazan” olarak belirlemiştir. Bu itibarla; Ramazan ayında yapılacak vaazlarda bu yıl bu tema dikkate alınarak “Ramazan, Şifa, Oruç” konularına önemli oranda yer verilecektir. Tüm camilerimizde sabah, öğle veya ikindi vakitlerinde Din görevlilerimiz, hafız Kur'an Kursu Öğreticilerimiz ve hafız İmam Hatip Lisesi Öğrencileri; bayanlara ise bayan Vaiz ve Kur'an kursu öğreticileri tarafından online mukabele okunacaktır. Mukabelelerde okunan kısımların özet mealleri, mukabeleden sonra verilecektir. İlimiz genelinde  Ramazan ayı boyunca 1882 camide mukabele okunacaktır” diye konuştu.

dsc-1570.jpg

VİTR NAMAZLARI DA EVDE KILINACAK

Konya’da 16 camide mahyalar asılarak Ramazan-ı Şerif’te tarihin derinliklerinden gelen bir geleneğimiz tekrar yaşatılacağını aktaran Öge,8 Mayıs 2021 Cumartesi günü,   Kadir gecesinde 480 camimiz sabaha kadar açık kalacaktır. Konya'mızda yayın yapan Televizyon, Gazete ve Radyo Yöneticilerinin talepleri halinde İl ve İlçe Müftülüklerimizde görev yapan görevlilerimizin katılımlarıyla dini Programlar icra edilecektir. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da sabah ezanları orucun başlangıç vaktinde (imsak saatinde) okunacağı için; Muhterem vatandaşlarımızın ezan başlar başlamaz yeme içmeyi bırakıp oruca başlamaları gerekmektedir. Yatsı Namazı normal vaktinde kılınacak, salgın hastalık nedeniyle teravih ve vitir namazları evlerde kılınacaktır. Müftülüğümüz tarafından basılan imsakiyeler, İl Müftülüğünden ve İlçe Müftülüklerimizden temin edilebilir. Camilerimizdeki vaaz, mukabele programları cami girişlerinde ilan edilmek suretiyle cemaatimiz bilgilendirilecektir” şeklinde konuştu.

EN AZ FİTRE MİKTARI 28 TL

Öge, “Fitre miktarı Diyanet İşleri Başkanlığınca en az 28.00 TL olarak tespit edilmiştir. Ancak fitre verirken bir kişinin sahur ve iftarda kendi yediği iki öğünlük yemek bedelini fakire vermesi daha uygun olur. Diğer bir deyişle herkes kendi hayat standardını dikkate alarak fitresini vermelidir. Bu yıl Ramazan ayı 30 gün olup Ramazan Bayramı 13 Mayıs 2021 Perşembe günüdür. Konya arzına göre Bayram Namazı İl merkezinde saat 6.14’de kılınacaktır. Ramazan öncesi her cami ve çevresinin genel temizliği yapılacak elektrik ve ses cihazları elden geçirilecek, merkezi sistemin açık olduğu camilerde, sesin rahatça dinlenebilecek kalitede olması sağlanacaktır. Ayrıca camilerin havalandırılmasına ve klimaların cemaati rahatsız etmeyecek şekilde çalıştırılmasına özen gösterilecektir. Engelli vatandaşlarımızın camilere girebilmeleri ve cemaate katılabilmelerini kolaylaştırmak için cami içinde ve dışında gerekli tedbirler alınacaktır. Engelli merdiveni olan camilerimizin listesi müftülüğümüz internet sitesinden yayınlanacaktır. Ramazan boyunca ilçe müftülerimiz, vaizlerimiz ve diğer görevlilerimizce hastane, hapishane, çocuk yuvası gibi yerler ziyaret edilecek, ihtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta, yaşlı ve fakir kimseler ile ilgilenilecektir” diye sözlerini tamamladı.

                                                                                                                               

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.