Ramazanın vazgeçilmezi için fırınlarda hazırlıklar başladı

Ramazanın vazgeçilmezi için fırınlarda hazırlıklar başladı
Fırın sahibi Osman Atak "Ramazan için bütün hazırlıklarımızı tamamladık, ramazanın gelmesini bekliyoruz''.

Ramazana sayılı vakitler kala, iftar sofralarının vazgeçilmezi ramazan pideleri için fırıncılar hazırlıklarını tamamladı. Fırıncılar, vatandaşların özellikle iftar sofrasında görmeyi istediği sıcak pideleri hazırlamak için yoğun mesai yapıyor.

08-nisan-02-ekim-10-aa-33861450.jpg

Fırın sahibi Osman Atak, eksiklikleri bitirdikten sonra, ramazanın gelmesini dört gözle beklediklerini söyledi.

Atak, ramazandan 15 gün önce pide üretimine başladıklarının altını çizerek, "Hem yavaş yavaş halkımız ramazana alışıyor hem de kandil günlerinde çoğunlukla oruç tutuyorlar. Ramazana hazırlık da bu vesileyle başlamış oluyor." dedi.

08-nisan-02-ekim-03-aa-33861452.jpg

Kendileri gibi çoğu fırının 24 saat çalıştığını ifade eden Atak, ramazana özel olarak mesai saatlerinde değişikliğe gittiklerini bildirdi. Atak, talebin karşılanması için daha fazla çalışanla hizmet vereceklerini aktararak, "Şimdi ramazan için bütün hazırlıklarımızı tamamladık, ramazanın gelmesini bekliyoruz. Vatandaşlarımız da bu konuda sabırsız." diye konuştu.

08-nisan-02-ekim-03-aa-33861455.jpgPide tüketirken dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin bilgi veren Atak, vatandaşların ilk günün verdiği açlıkla sıcak pide tüketmek istediğini dile getirerek, "Pideyi genelde ılık veya soğumuş halde tüketmeleri hem mide sağlığı hem de hazmetme açısından daha sağlıklı olur." ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR HAZIRLIKLARA BAŞLADI

Vatandaşın genelde kendine göre günlük tüketebileceği miktarda pide satın aldığının altını çizen Atak, günlük sıcak ve taze pide alıp o şekilde tüketmeyi tercih ettiklerini söyledi. Atak, pidenin bir veya iki gün beklemesi halinde poşetlenip buzdolabında saklanabileceğini belirtti.

Pide rakamlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Atak, "Maliyetlerimizi geçen seneyle kıyaslayacak olursak, pidelik unun bir çuval fiyatı 300 lira seviyelerindeydi. Bu sene 850-900 lira arasında değişiklik gösteriyor. Personel ve yakıt giderlerimiz ile maya, susam ve pide için olmazsa olmaz yumurta harcamalarımız arttığı için açıklanan rakam şu an 250 gramı 15 lira, 500 gramı ise 30 lira üzerinden satışını yapacağız. Tekli veya çiftli pide olarak iki çeşit satacağız." diye konuştu.

Atak, vatandaşların doyuruculuk çerçevesinde daha çok çiftli pideyi tercih ettiklerini, ona göre pide üretim sayılarını ayarladıklarını ifade ederek, "Rahatsızlığı olan vatandaşlarımız ile susama veya yumurtaya alerjisi olan insanlar, susamsız ve yumurtasız pideyi tüketiyor. Çoğunluğa bakacak olursak bol susamlı ve yumurtalı pide tüketiliyor." dedi.

08-nisan-08-mayis-01-aa-33861445.jpg

''RAMAZAN HUZUR VE GÜVEN GETİRSİN''

''İHTİYACIMIZ KADAR ALALIM İSRAF OLMASIN''

Fırın sahibi Resul Bozkuş da, pide için hazırlıklara önceden başladıklarını belirterek, "Ramazanda oluşan talebe yetişebilmek için çalışan sayımızı artırıyoruz." dedi.

Yıl boyunca pide özlemi olan insanların ramazanın beraberinde ihtiyacından fazla pide satın aldığına dikkati çeken Bozkuş, "İhtiyaçtan fazla alınınca bayatlayan pideler genellikle çöpe gidiyor. Bir fırıncı olarak halkımızın bu konuda bilinçli olmasını ve ihtiyacı kadar satın almasını tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Belirlenen pide fiyatlarına da değinen Bozkuş, artan maliyetlere dikkati çekerek, ramazan boyunca vatandaşlara ucuz pide yedirmek istediklerini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.